27 Mayıs 2009 Çarşamba

Cevizli Tarçınlı Dondurma

Carte Dor'un Cevizli Dondurmasından esinlerek yapılmıştır :)


Malzemeler;
1 litre kaliteli süt (Danone Süt Kullandım)
1 yemek kaşığı (15 gr.Hazır Dr.Outker tek içimlik salep kullandım.Ama bi dahaki sefere hakiki saf salep kullanacağım,Tavsiyem saf saleptir,Hazır salepler dondurmada buzlanma yapıyor.İlk Denememdi)
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Çok Az Tarçın
1 paket vanilya
Hazırlanışı;
Ceviz hariç tüm malzemeler karıştırılır.Ve 30 dk.Kaynatılarak pişirilir.En son Ceviz ve Tarçın ilaveve edilir.Soğuyana kadar el gücüyle çırpılır.Daha sonra çelik veya benim gibi herhangi bir dondurma kabına konularak difrize atılır.30 dk.bir çıkarılır ve karıştırılır.Daha sonra 1 gece derin dondurucuda bekletilerek Servis Yapılır.
Not:Yakında 2.denememi gerçekleştirceğim ..Kahramanmaraş dondurması yapmaya çalışacağım :) Bekleyin :)

Photobucket

Hiç yorum yok: