27 Mayıs 2009 Çarşamba

Domates Soslu Patlıcan Ve Biber (Başka Usul)

Bu Yemeğin özelliği patlıcanların kızarmamış tam tersi haşlanmış olması..

Malum patlıcan kızartması çok yağ çeker bende buna başka bir formül buldum..Hemde lezzetini kaybetmeden..İşte Tarif... Malzemeler;

3-4 adet bostan patlıcanı
1 kg.sivri ve çarlston biber karışımı
2 kg.Domates rendesi
Tuz Ve Sarımsak
Sıvıyağ

Hazırlanışı;

Patlıcanlar aaca soyulur ve doğranır.Kaynamış suda haşlanır.Haşlandıktan ve iyice yumuşadıktan sonra süzgeçte süzülür.
1/2 çay bardağı sıvıyağ tavaya konur ve süzülmüş patlıcanlar az sıvıyağda kavrulur.
Bu şekilde kızartmış gibi lezzet katmış oluyoruz patlıcanlarımıza.Aksi taktirde Kızartmış haşlamamış olsaydık kullandığımız yağın 3-4 katından fazla yağ çekmiş olurdu patlıcanlarımız..

Ardından az sıvıyağda çevirerek doğranmış biberlerimizi çeviriyoruz.İyice kızarınca ve yumuşayınca kavrulmuş patlıcanlarımıza katıyoruz.

Daha sonra sarımsakları ve domates rendesini az sıvıyağda çeviriyoruz ve patlıcan ve biberlerimizin üzerine dökerek hepsini birlikte 5-10 dk beraber pişiriyoruz..
İster sıcak,ister soğuk her iki türlüde çok leziz bir yaz yemeği..Afiyet Olsun..


Photobucket

Hiç yorum yok: