6 Mayıs 2009 Çarşamba

Barbunyalı Tarhana Çorbası Ve Ecrinin Patates Keyfi :)









Prenses Kızımın Patates Keyfi :)






Dün dışarı çıkmadan daha önceden yapıp taze ike difrize attığım zeytinyağlı barbunya yemeğini çıkardım herhangi bir şekilde kullanmak için (Pilav yapmaktı niyetim)

Daha sonra eşim aradı hazırlanın dışarı çıkalım Ecrin'i parka götürelim sahile,ordanda dışarda yemek yeriz..

Tamam dedik ve koyulduk yola..İlk önce parka gittik,parkın hemen karşısında bulunan Burger King'e uğradı..

Akşam saatleri yaklaşmışken eve geldik..Bu saatte daha yemek yapmama gerek yok ama ilerleyen saatlerde acıkırız diye eşim barbunyadan çorba yap dedi..

Ben genelde barbunyada Lahana Çorbası yaparım..Böyle bol mısırlı bulgurlu :)

Bu sefer dedim tarhana çorbası yapayım..Ve Sonuç harika oldu...İşte Tarifi;


  • 1 çay bardağı tarhanayı 1/2 çay bardağı sıvı yağda iyice kavurdum.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ilave ederek biraz daha kavurdum.
  • Daha sonra üzerine 1.5 litre soğuk su Ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettim.
  • Ardından daha önceden difrize suyu süzülmüş halde koyduğum 2 bardak kadar barbunyayı ilave ettim (Not sade barbunya idi patates ve havuç yoktu içinde) İsteyen haşlanmış barbunyada kullanabilir.
  • Ve karıştırarak kaynattım..
  • Kısık ateşte 15-20 dk daha pişirdim Ve Pulbiber,Nane ile servis Ettim..Şimdiden deneyeceklere Afiyet Olsun..

    Photobucket

2 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Çok güzel bir fikir. Bunu bu akşam yapsam yarın öğlen bile içilir.
Birşey soracağım, bende toz tarhana var ondan olur mu?onu önce kavuracak mıyım?
Birde buzlukta beyaz bir tarhanam var..onun nasıl yapıldığını hiç bilmiyorum.
Ellerine sağlık.

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

cnm her ikisinide kavurabilirsin.un kavurur gibi düşün.küçük çay bardağı ile ölç.
Bu arada salçayı unutmuşum hemen ekliyim.:)
Enfes oluyor denemelisin..Barbunya çorbalara çok yaışıyor