Malzemeler;
3 yumurta
1.5 bardak toz şeker
1 bardak sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak süt veya yoğurt
2 bardak un
2 bardak kırılmış ceviz içi (Bulgur tanesi büyüklüğünde)
Hazırlanışı;
Yumurta,Şeker,vanilayı iyice çırpın,Sütü ilave edin.Daha sonra un,kabartma tozunu ilave edin çırpın.Sonradan ceviz içlerini ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın.Yağlanmış kalıba dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun.
Not:Kek pişip pişmediğini anlamak için bıçak yardımıyla keke batırın.Eğer bıçak kekten çıktığında kek yapışmamışsa pişmiştir,Yok eğer yapıştıysa kek harcı kek henüz daha pişmemiştir.
3 yumurta
1.5 bardak toz şeker
1 bardak sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak süt veya yoğurt
2 bardak un
2 bardak kırılmış ceviz içi (Bulgur tanesi büyüklüğünde)
Hazırlanışı;
Yumurta,Şeker,vanilayı iyice çırpın,Sütü ilave edin.Daha sonra un,kabartma tozunu ilave edin çırpın.Sonradan ceviz içlerini ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın.Yağlanmış kalıba dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun.
Not:Kek pişip pişmediğini anlamak için bıçak yardımıyla keke batırın.Eğer bıçak kekten çıktığında kek yapışmamışsa pişmiştir,Yok eğer yapıştıysa kek harcı kek henüz daha pişmemiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder