500 gr.margarin yada biskin yağ (Pastaneciler biskin pastacılık işiyle uğraşanlar bu yağı kullanır.bende rica ettim bana verdi)
50 gr.maya
80 gr.şeker
30 gr.tuz
3 yumurta
50 gr.maya
80 gr.şeker
30 gr.tuz
3 yumurta
1 kg.un
200-220 ml arası su
200-220 ml arası su
Tüm malzemeler karıştırılır.En aşağı 4 saat mayalandırılır.Hamurdan iri parçalar alınarak yassı şekil verilir.Arzu edilirse içine peynir,patatesli harç yada zeytin ezmeside koyulabilir..Üzerine yumurta sarısı sürülür.180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Bu tarifi bana veren Pastaneci Arkadaşımıza Teşekkürler..Afiyet olsun..
13 yorum:
merhabalar ellerinize saglik günlerden beri ariyorumm bu tarifi insallah yapabilirim yüreginize saglik
merhabalar ellerinize saglik günlerden beri ariyorumm bu tarifi insallah yapabilirim yüreginize saglik
elinize saglık çok güzelolmuş saygılar
tarifinizi denedim aynı pastanedekiler gibi oldu.çok tşk ederimmmmmm
kızlar ben ılık su kullanmayı unuttum bir sorun olur mu mayası tutar dimi
tutar merak etmeyin
maya kuru mu yaş mı acaba ve gramlar kaç kaşık ölçüsüne denk gelio yazar mısınız lütfen
tarif için teşekkürler denemek istiyorum ölçüleri kaşık ölçüsü şeklinde verirseniz sevinirim
4 saat mayalandırma ilgin.Biz alalecele yapıyoruz sanırım biraz zaman ayırmak gerek ki sonuç güzel olsun.
selam yağ yok mu acaba tarifte
pardon aceleci davranmış ve görememişim:) elinize sağlık
500gr.Margarin biraz fazla degilmi?
normalde fazla normal margarin kullanırsanız,pastaneciyede öle sormuştum ve güvenmedim 300 gr.dan denedim yağsız gibi oldu.yanr. 500 gr. doğrudur yalnız biskin yağ olmalıdır.
Yorum Gönder