Malzemeler;
Yarım kilo un,
tuz,
ılık su.
İçi Harcı için;
1 kilo pırasanın sadece yeşil yaprakları,1 soğan,1 tatlı kaşığı biber salçası veya pulbiber,1 tatlı kaşığı salça,maydanoz,1 rendelenmiş domates,Sıvıyağ
Üzerine sürmek için;
Tereyağ
Yapılışı;
Unun içine mayayı ve yeterince tuzu ekleyip,ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hamuru dinlenmeye alıp,pırasaları incecik doğrayın..Pırasa ve soğanı sıvıyağda soteliyoruz. Baharatları ve domatesini ekliyoruz, karıştırıyoruz.En son maydanozu kıydıktan sonra ocaktan alıyoruz.Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp ve un yardımı ile tabak büyüklüğünde açıyoruz.Açtığınız hamurun bir yarısına hazırladığınız içten yerleştirin.İsterseniz pırasaların üzerine peynir ufalayabilirsiniz.Hamuru kapatıp,çatalla kenarlarına bastırın. Teflon tava veya sac ' ta her iki tarafıda göz göz kızarana kadar pişirin,üzerine sıcakken tereyağ sürün.Afiyet Olsun..
Yarım kilo un,
tuz,
ılık su.
İçi Harcı için;
1 kilo pırasanın sadece yeşil yaprakları,1 soğan,1 tatlı kaşığı biber salçası veya pulbiber,1 tatlı kaşığı salça,maydanoz,1 rendelenmiş domates,Sıvıyağ
Üzerine sürmek için;
Tereyağ
Yapılışı;
Unun içine mayayı ve yeterince tuzu ekleyip,ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hamuru dinlenmeye alıp,pırasaları incecik doğrayın..Pırasa ve soğanı sıvıyağda soteliyoruz. Baharatları ve domatesini ekliyoruz, karıştırıyoruz.En son maydanozu kıydıktan sonra ocaktan alıyoruz.Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp ve un yardımı ile tabak büyüklüğünde açıyoruz.Açtığınız hamurun bir yarısına hazırladığınız içten yerleştirin.İsterseniz pırasaların üzerine peynir ufalayabilirsiniz.Hamuru kapatıp,çatalla kenarlarına bastırın. Teflon tava veya sac ' ta her iki tarafıda göz göz kızarana kadar pişirin,üzerine sıcakken tereyağ sürün.Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder