17 Kasım 2008 Pazartesi

Volkano (Dondurmalı Çikolata Şelalesi,Çikolatalı Suffle,Atom,Sıcak Çikolatalı Kek) (Başka Bir Tarifle)

Çikolata ve tereyağı benmari usulu eritelim,(sıcak kaynayan su üzerine bir tencere yada tava koyarak eritme işlemi)
Eriyen çikolata ve tereyağımız3 yumurta sarısı ve 3 bütün yumurtayı,şekeri ve unu iyice çırpıyoruz,Daha sonra erimiş çikolata ve tereyağımızı yumurtalı karışıma ilave ediyoruz.İyice homojen kıvama gelene kadar karışımı karıştırıyoruz Sufle kaplarını yada muffin kalıplarını margarince bolca yağlıyoruz ve her tarafına eşit miktarda pudra şekeri serptim.Fazla kalan pudra şekerini dökünüz.Sufle kaplarını buzdolabına soğumaya bırakın boş halde.Margarin iyice donsun,
Daha sonra volkano karışımımızdan eşit miktarda tüm kalıplara koyalım.(Not;Ben az kişi olduğum için 5 tanesini buzdolabına koydum,ertesi gün pişirdim.Bu karışım 2 gün dolapta bekleyebilir hazır halde.Tadından ve lezzetinde hiçbir değişiklik olmaz.Misafirleriniz için önceden hazırlayabilirsiniz) Daha sonra 200 derece fırında 8-10 dk pişiriniz (Fırından fırına ayar değişikliği,pişirme değişikliği olduğu için üzeri sıvı durmucak,tam sıvı iken volkanomuz çatlamaya başladığı anda pişmiş hazır olduğunu anlarız.Aksi taktirde cıvık olursa dağılır kalıptan çıkarken yada çok pişerse içinden sıcak çikolata akmaz kek gibi olur.İyi takip etmek gerekir.Daha sonra fırından çıkınca 2 dk.dinlendirin.Antep fıstık tozu,Dondurma,üzerine serpilmiş pudra şekeri ve nane ile servis yapın.Afiyet Olsun.


8-10 kişilik

Malzemeler;
3 yumurta
3 yumurta sarısı
8-10 yemek kaşığı toz şeker (Şekerli sevenler için oranı kendiniz belirleyin)
270 gr.Tereyağı
270 gr. bitter kuvertur çikolata
5 yemek kaşığı un
Pudra şekeri veya nişasta

Hiç yorum yok: