11 Kasım 2008 Salı

Künefe (Antakya Mutfağı)

Malzemeler;
300 gr.kadayıf teli
150 gr.dil peyniri
3 y.k. tereyağı
1 çorba kaşığı pekmez


Şerbeti İçin;
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

2 damla limon

HAZIRLANIŞI :

Tereyağından 2 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış (didikliyorsunuz)kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın,(erimiş tereyağınıda kadayıfların üzerine döküp boca edebilirisiniz)Künefeyi pişireceğiniz 20-24 cm ebatında tepsinin(yada teflon tava) dibini pekmez sürerek ve tereyağı ile yağlayarak kadayıfların yarısını sıkıca hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek sıkıca bastırarak (iyice sıkıştırılacak,arzu edilirse tepsinin üsütüne bir ağırlık koyup iyice sıkıve ince bir künefe olsun diye bekletilebilir)ocakta kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin(kapağını kapatarak pişirin). Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar başka yağlanmış ve pekmezlenmiş tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.İki yüzü kızaran kadayıfı ocaktan alarak fazla koyulaşmamış ılık şurubu sıcak tepsideki künefenin üzerine dökün.3-5 dk.şerbetini çekinceye kadar bekletin.Kaymak ve dövülmüş antep fıstığı ile Sıcak Servis yapın.Afiyet Olsun
Not:Künefe Sıcak yenilen bir tatlıdır,Misafirlerinize ikram edecekseniz misafirlerinizin gelmeye yakın yapılmalıdır,Sıcak künefeye şerbet dökerken oluşan buhardan eliniz yanmasın dikkat..Ayrıca Dondurma ilede Servis Yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok: