27 Kasım 2008 Perşembe

Nilgün'ün Annesinden Fesleğenli Katmer (Bartın)











1 çay kaşığı maya ile 1 su bardağı su,tuz ve alabildiğince un ile bir hamur yoğurulur ve yumruk büyüklüğünde dinlendirilir.Daha sonra Bezeler tepsi büyüklüğünde açılır ve içerisine sıvıyağ serpilir.Sağlı sollu açtığımız yufkayla her tarafına yağ yaydırılır.ve resimdeki gibi rulo sarılır hamur,Daha sonra bükülür ve kendi etrafında rulo sarılır.Daha sonra sarılan hamurumuz oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde tekrar açılır.Açılan yufla yağsız tavada arkalı önlü pişirilir.Pişme sona ermeden kurumuş fesleğen yaprakları yağ ile su karışımı kaynayan suya batırılarak suya esansını katar sonra kurumuş fesleğen dallarını fırça gibi kullanarak bol bol yağlı su karışımından katemerimize dökülür her tarafına süpürülür ve diğer tarafı çevirilir.Bu sayede yumuşacık pamuk gibi fesleğen kokulu bir katmer elde elmiş oluruz.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: