750 gr.kıyma,1 paket köfte harcı,1 yemek kaşığı fesleğen,1 yemek kaşığı vegemix baharatı,1/2 çay bardağı su,1/2 çay bardağı sıvıyağ,1 yumurta hepsi yoğurulur,(tuz koymayın,köfte harcı ve baharatlar tuzlu)
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak içi içli köfte gibi oyularak yağlanmış fırın tepsisine dizilir,200 derece fırına verilir.
4 patates haşlanır ve soyulur,Patates eziciyle ezilir püre haline getirilir,çok az tuz ilave edilir, Patates püremize 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile iyice çırpılır ve iyice püre haline getirilir,
Buarada ön pişirme olarak 200 derecde 20 dk köftelerimiz pişirilir,
Buarada ön pişirme olarak 200 derecde 20 dk köftelerimiz pişirilir,
Pişen köftelerimizin içine 1 yemek kaşığı dolusu patates püresi koyulur,
1 bardak sui1 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı sıvıyağ karıştırılır ve tepsiye dökülür
Tepsiye sosun dökülmüş hali,Daha sonra tekrar fırına verilir köftelerimiz.15-20 dk.daha hafif patateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun..
1 bardak sui1 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı sıvıyağ karıştırılır ve tepsiye dökülür
Tepsiye sosun dökülmüş hali,Daha sonra tekrar fırına verilir köftelerimiz.15-20 dk.daha hafif patateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun..
1 yorum:
Canım ellerine sağlık..Harika görünüyor..Tabağımı alsam tepsiyi mi alsam karar veremedim:)Neyse ben tepsiyi alayım:)Sevgiler..
Yorum Gönder