21 Kasım 2008 Cuma

Hasan Paşa Köftesi


750 gr.kıyma,1 paket köfte harcı,1 yemek kaşığı fesleğen,1 yemek kaşığı vegemix baharatı,1/2 çay bardağı su,1/2 çay bardağı sıvıyağ,1 yumurta hepsi yoğurulur,(tuz koymayın,köfte harcı ve baharatlar tuzlu)
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak içi içli köfte gibi oyularak yağlanmış fırın tepsisine dizilir,200 derece fırına verilir.

4 patates haşlanır ve soyulur,Patates eziciyle ezilir püre haline getirilir,çok az tuz ilave edilir, Patates püremize 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile iyice çırpılır ve iyice püre haline getirilir,
Buarada ön pişirme olarak 200 derecde 20 dk köftelerimiz pişirilir,
Pişen köftelerimizin içine 1 yemek kaşığı dolusu patates püresi koyulur,
1 bardak sui1 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı sıvıyağ karıştırılır ve tepsiye dökülür
Tepsiye sosun dökülmüş hali,Daha sonra tekrar fırına verilir köftelerimiz.15-20 dk.daha hafif patateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun..

1 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık..Harika görünüyor..Tabağımı alsam tepsiyi mi alsam karar veremedim:)Neyse ben tepsiyi alayım:)Sevgiler..