Su,Şeker,maya,süt,yağ,tuz,yumurta karışımı
Hamurumuzun kıvamı
Mayalanması için üzerini örttüm ve peteğin üzerine koydumMayalandı
Hamurumuzun kıvamı
Mayalanması için üzerini örttüm ve peteğin üzerine koydumMayalandı
Elimle açtımİçini yağlayıp rula yaptım Tepsiye dizildi..
Tepsi mayası gelmiş hali
Tepsi mayası gelmiş hali
Piştiler :)
Malzemeler;
1 yumurta
3 bardak un
1 bardak ılık su
2 bardak süt
5 yemek kaşığı şeker
1 bardak sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru veya yaş maya
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Susam ve Çörek Otu
Hazırlanışı;
Ilık su ile maya karıştırılır ve şeker ve tuz ilave edilir.Daha sonra süt,yumurta,ve yağ konulur.En son unu ilave ederiz.Hafif ele yapışan bir hamur elde ederiz.Üzerini bezle örterek,arzu edilirse sıcak bir yere konularak 1 saat mayalanmasını beklerimiz.Daha sonra mayalanan hamurdan parçalar alınarak ister elle ister merdaneyle açar içine yağ süreriz,isternirse yumuşamış mergarinde sürülebilir ve dürüm şeklinde sararız,daha sonra tekrar hamuru açar aynı işlemi tekrar yaparız.En son hamuru yine rulo yapar,hamuru burum burum yapar açma şeklini veririz.Tepsiye dizdikten sonra 1 saat daha bekleyip tepsi mayasının gelmesini sağlar,üzerine yumurta sarısı sürer,susam ve çörek otu serperiz,daha sonra fırına verir,20 dk 200 derece fırında pişiriz.
2 yorum:
SELAM !
AÇMALAR HARİKA GÖRÜNÜYOR.MALZEMELERDE KOLAY.ELLERİNE SAĞLIK.BİRDE SANA AİT KURABİYELERİN TARİFİNİ BEĞENDİM.BLOG UN HAYIRLI OLSUN.HEPSİNE BAKMAYA VAKTİM OLMADI AMA GÜZEL GÖRÜNÜYOR HERŞEY..KOLAY GELSİN..
*SİTEDEN ANNE ARZU*
teşekkürler arzucum :D çok sağolasın
Yorum Gönder