14 Ocak 2008 Pazartesi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki


Malzemeler;
Yarım kilo haşlanmış barbunya veya 1 kilo taze ayıklanmış barbunya
2 baş soğan
1 Patates
1 Havuç
2 sivribiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı acıbiber salçası
1 çay bardağı Zeytinyağı,Tuz,karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı ;
Bol zeytinyağında salçalarımızı,küp küp doğranmış patates,biber,ve havucumuzu döndürelim,Daha sonra barbunyalarımızı ilave edip üzerini 10 cm geçecek kadar su ilave edelim.Tuzunu,karabiberini ve şekerinide koyalım.Pişirelim..Servis tabağına alıp maydonoz ile süsleyelim..
Arzuya göre baharat katılabilir...İstenirse acıbiber salçası,karabiber katılmaz...

Hiç yorum yok: