12 Ocak 2008 Cumartesi

Kavurmalı Makarna


Eşim et yemeklerine bayılır ve etten yapılan herşeye...Bu tariften ondan... Resmi Büyütmek İçin Tıklayın


Dün bir arkadaşım aradı Hadi dedi dışarı çıkalım Karşıya Kadıköy'e geçelim çoktandır evdesin çocukla..Dedim gitsemmi girtmesemmi?Aklım evde,kalıcam çocuğu eşime bırakıcam...Eşimde git değişik olur dedi..Eee bende gittim ama 2 Saatte onca yolu ve trafi olmasına rağmen döndük..Sadece bir patso (patates ekmek) yedik bide Kuaför Zeynep'e uğradık..koştura koştura eve geldik :)))Eee buarada eşimde ben çıkmadan önce yeni gelmişti işten..Acıkmışta Evde pizza vardı ama kesmemiş Kalkmış bir güzel kavurmalı makarna yapmış...Nede olsa pişmiş et çarçabuk olmuş:)Ama mutfakta batmıştı :)))


Malzemeler;


200 gr.Kavurma

Makarna

Acı biber ve Domates Salçası,

Tuz,Su,Zeytinyağı


Hazılanışı;


Sıvıyağda azıcık arzuya göre biber ve domates salçasını kavurun ve kavurmaları ilave edin..Birazda onu kavurduktan sonra Önceki tariflerimde anlattığım gibi kaynamış 1.5 litre kadar suyu ekleyin ve makarnayı koyun.Su makarnanın 5 cm kadar üzerine geçecek,Makarnamız pilav gibi yapıldığı için vitaminlerde içinde kalacak.Tuzunuda ekleyin..İlk önce harlı,Suyunu çekmeye yakın kısık ateşte pişirin..AFiyet Olsun...

Hiç yorum yok: