15 Ocak 2008 Salı

Peynirli Haşhaşlı Poğaça (Mayalı)





Malzemeler;
1 yumurta
2 bardak süt
5 yemek kaşığı şeker
1 bardak sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru veya yaş maya

Alabildiği kadar un (kulak memesinden biraz daha yumuşak olcak hamuru)



Üzeri için ;

Yumurta sarısı
Haşhaş


Hazırlanışı;
Ilık süt ile maya karıştırılır ve şeker ve tuz ilave edilir.Daha sonra yumurta,ve yağ konulur.En son unu ilave ederiz.Hafif ele yapışan bir hamur elde ederiz.Üzerini bezle örterek,arzu edilirse sıcak bir yere konularak 1 saat mayalanmasını beklerimiz.Daha sonra mayalanan hamurdan parçalar alınarak ister elle ister merdaneyle açar içine peynir koyarız,kapatırız..Tepsiye dizdikten sonra 1 saat daha bekleyip tepsi mayasının gelmesini sağlar,üzerine yumurta sarısı sürer,haş haş serperiz,daha sonra fırına verir,30 dk 200 derece fırında pişiriz.

Hiç yorum yok: