13 Ocak 2008 Pazar

Fırında Patates Kızarması




Genelde kahvaltıların ve çay saatleri kahvaltılarının vazgeçilmezidir patates kızartması..Yanında ketçabı ve mayoneziyle...Nedense patates kızarmasını yapmakla uğraşmayı pek sevmem..Sanırım heryer yağ olduğundan ve zaman kaybından,ayrıca çok yağ çekmesinden...Ama ben aynı lezzeti ve daha hafifini bu tarifimle yakaladım...Resimde çok acıkmış olan eşim kalvaltı sofrasında beklediği için tam kızarmadan aldık.Siz Daha fazla kızartabilirsiniz:))Umarım beğenirsiniz...

4 patates

Sıvı yağ

Tuz

Patatesleri istediğiniz şekilde doğrayın ben halka şeklinde doğramayı seçtim,Tepsiye döktüğüm 6 yemek kaşığı yağ ve tuzla patatesleri iyice buladım.ve tepsiye dizip 200 derece fırında pişirdim...

Hiç yorum yok: