Malzemeler;
1/2 kuşbaşı doğranmış et
2 bardak pirinç
1 adet soğan
2 adet havuç
1 bardak haşlanmış nohut
3 bardak su
1 bardak Sıvıyağ,Tuz,karabiber (Arzuya göre tereyağıda konulabilir)
Hazırlanışı;
Soğanları bol sıvıyağda kavuruyor,etleri ilave ediyoruz.Etlere bir miktar tuz ilave ederek yarım saat kaar pişiriyoruz..Sonrada nohutu ekliyoruz.Kavuruyoruz.Havuçları ise rendelenmiş gibi ince ince doğruyoruz.İşin sırrı burda.İri iri rendelenmiş(juliyan usulu) gibi havuçları ortadan 3 parçaya uzunlamasına kesip istenirse patates soyma bıçağıyla rendelenmiş gibi doğruyoruz.Ve onlarıda yemeğimize ilave ediyoruz.iyice kavuruyor ,yarım bardak su ile pişiriyoruz,Sonra pirincimizi katıyoruz.En son suyumuzu karabiberimizi arzuya göre koyuyoruz.Ve üzeri açık bir şekilde pirinçler dağılmasın diye harlı ateşte pişiriyoruz.Suyunu çekmeye yakın üzerini kapatıp,kısık ateşte pişiriyoruz... En son piştikten sonra özbek baharatlarından üzerine serpilir ama burda bulunurmu bilmiyorum...barbaris ve zira adlı susama bezeyen bir baharat...Şimdiden afiyet olsun...
Tarif; Özbekistanlı Kerime Abdullah'tan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder