Ecrin Naz'ın (Kızım) kırkı çıkmıştı,Eee bizde kırk uçurmaya Asuman ablaya gitmiştik annemle...Orda bize Enfes çeşitli Yemekler hazırlamışlardı...Bunlardan biride Tavuklu Keşkek'ti..Sakız Gibi oluyordu...Yaparlarken onları izledim ve yaptımda :) Hakikaten çok leziz oldu...Mideyede iyi geliyor çok hafif ve doyurucu bir yiyecek...Bu arada Naciye arkadaşım Kadınhastalıklarıvedoğum.com Yeni Anneler forumundan Baharatlı mantı makarna ve ve Tavuklu keşkek'imi denemiş çok beğenmiş...2.tabağı yiyroum diyodu en son :) Canım arkadaşım beğendiğin için sağol..Mina bebeği öp benim için...
Resmi büyütmek için Tıklayın
Malzemeler;
1/2 buğday
1/2 tavuk göğsü
Zeytinyağı (Arzuya göre tereyağıda kullanılabilir)
Tuz
Hazırlanışı;
Akşamdan buğdayımızı 1 taşım kaynatıp,Ağzını kapağıyla kapayıp ertesi güne kadar dinlendirin...Daha sonra tekrar su ilave edip minik minik doğranmış tavuk göğüslerini ilave edin...ve kısık ateşte karıştıra karıştıra dibine tutmaması için tavuklar ilik ilik dağılana kadar pişirin ve devamlı karıştırın.Sakızlı muhallebi kıvamına gelicek.Sonra üzerine zeytinyağını ve tuzunu ilave edin..Afiyet Olsun
Not:(Kimileri üzerine tereyağlı salçalı yada sadece erimiş tereyağı gezdirir,ben zeytinyağını tercih ediyorum)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder