10 Ocak 2008 Perşembe

Patatesli Tavuk


Patates kavurmasını çok severim hafif acılı...Üstteki Resimde İlk önce biraz zeytinyağında 2 adet soğanı kavuruyorum,acıbiber salçasını katıyorum,daha sonra patatesleri ilave edip biraz döndürüyorum,ardından kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerimi ilave edip az bir suyla 1 bardak kadar kısık ateşte ağzı kapalı tencerede pişiriyorum...Resimde çok karman çorman görünsede siz bakmayın İnanın çok leziz oluyor...Aynı tarifin tavuksuzunuda yani sadece patatesten yapıyor,piştikten sonra patatesleri eziyorum püre halinde...İçine istediğiniz baharatları katabilirsiniz,özellikle karabiber bu yemeklere çok güzel gidiyor...Pikniktede bu patates püresi çok güzel gidiyor hanii :)))

Resmi büyütmek için Tıklayın...

Hiç yorum yok: