9 Ocak 2008 Çarşamba

Yeşil Mercimekli Islak Bulgur Pilavı


Malum bulguru çok severiz türk halkı olarak...Ama ben daha çok mercimeklisine bayılırım..Resimde gördüğünüz bulgur pilavının soluk durmasının nedeni çekim yaparken hale dumanı tütmekte olmasıydı :) Resimi büyütmek için Tıklayın


Malzemeler;


1.5 Bardak pilavlık bulgur,

1 bardak haşlanmış yeşil mercimek,

Kıyılmış 1 tutam maydonoz

1 yemek kaşığı biber salçası

Zeytinyağı,tuz


Hazırlanışı;

İlk önce arzuya göre Zeytinyağı ile salçamızı,bulgurumuzu kavuruyoruz.Tuzumuzuda ilave ediyoruz.Daha sonra haşlanmış mercimeğimizi ve maydonuzumuzu katıyoruz ve göz kararı suyu üzerine 5 cm çıkıcak şekilde kaynamış su ilave ediyoruz..Bulgur pilavımızı hafif ıslak oluyor,kupkuru değil yanii..Biraz yapış yapış tane tane değil...Doğu Anadoluda bu yemek sık yapılır ve çok beğenilir...Ama hakika bir lezzet emin olun...Ben bu resimdeki bulgur pilavını daha önceden yapıp taze iken difrizde sakladığım soğanlı yeşil mercimek yemeğimle yaptım...Ve harika oldu..Bu durumda ekstaradan salça koymaya gerekte kalmadı.İçinde soğanda bulunduğu için yemeğim harika oldu...Sizde deneyin..

Hiç yorum yok: