18 Ekim 2008 Cumartesi

Aşkım'ın Doğum Günü Menüsü

Fenerbahçe Pastası
Eşime Yaptığım Baş Harfi İ ' den Şeker Hamurlu Fenerbahçe Pastası (Biraz acele ile yapıldı ama :) )
Kakaolu krema,Muz dilimleri ve çikolata damlalı,hindistan cevizli pandispanyadan oluşan bir pasta oldu..



Beze Kurabiye
Malzemeler;2 yumurta akı (oda sıcaklığında)3 çay bardağı pudra şekeri,Bir tutam tuz
Yapılışı;Yumurta aklarını bir tencereye alın(sarısı hiç karışmayacak) bir tutam tuz serpin.Pudra şekerini katıp 10 dakika çok kısık ateşte mikserle çırpın. Katı kıvama, kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek hale, geldiğinde olmuş demektir. 1 sıkma tobasına koyup yağlı kağıt serilmiş tepside şekillendirin. 80 C -90 C de sertleşip kabarana kadar pişirin.Sertleşmesi uzun sürebilir.Üzeri sertşetiğinde pişmiş demektir.Fırın telinde biraz soğuduktan sonra servise hazırdır.Yumurta kokusunu almasını isterseniz 1-2 damla limon sıkabilirsiniz.Afiyet Olsun..


Kaşarlı Pastane Poğçası
Malzemeler;
1 yumurta,2 bardak süt,5 yemek kaşığı şeker,1 bardak sıvı yağ,1 tatlı kaşığı tuz,1/2 paket kuru veya yaş maya
Alabildiği kadar un (kulak memesinden biraz daha yumuşak olcak hamuru)
Üzeri için ;
Yumurta sarısı,Biraz sıvı yağ,1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı;Ilık süt ile maya karıştırılır ve şeker ve tuz ilave edilir.Daha sonra yumurta,ve yağ konulur.En son unu ilave ederiz.Hafif ele yapışan bir hamur elde ederiz.Üzerini bezle örterek,arzu edilirse sıcak bir yere konularak 1 saat mayalanmasını beklerimiz.Daha sonra mayalanan hamurdan parçalar alınarak ister elle ister merdaneyle açar içine kaşar peyniri koyarız,kapatırız,istediğimiz şekili veririz..Tepsiye dizdikten sonra 1 saat daha bekleyip tepsi mayasının gelmesini sağlar,üzerine yağ,tozşeker,yumurta sarısı sürer,(yumurta kalmamıştı yoğurt,1 tatlı kaşığı tozşeker ve az sıvıyağ karışımı sürdüm)daha sonra fırına verir,30 dk 200 derece fırında pişiriz.
.....................
Sebzeli Pilav

Sarımsaklı Yoğurtlu Yavan Köfte (Bulgur köftesi)
(blogumda Yavan Köfte diye tarifi vardır)

Patlıcanlı Mantarlı Kürdan Kebabı

İlk önce patlıcanlar halka halka doğranır hafif kızartılır,daha sonra öncede arzuya göre hazırlanmış köfteler kızartılır.Sonra kürdana bir patlıcan bir köfte bir patlıcan geçirilir,üzerine doğranmış mantar,domates ve biber geçirilir ve fırın tepsisine dizilir. Fırına verilir üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir..Ayrıca daha bol patlıcanlı yapmak isterseniz 2 değişik yöntemi daha var,patlıcanlar uzunlamasına uzun uzun dilimlenir ve kızarlılır.içerisine önceden kızarmış daha büyük ebatlarda köfteler koyulur ve rulo gibi sarılır,kürdana geçirilir,yada 2 adet uzunlamasına kızarmış patlıcan çaprazlamasına koyulur ve büyük ebattaki köfte içerine koyularak bohça şekli verilir ve kürdana geçirilir.Bu şekildede yapabilirsiniz.Afiyet Olsun..
Fırında Mayonezli,Mantarlı Sebzeli Tavuk


Halka halka doğranmış patates,piyazlık doğranmış mantar ve tavuklar bir kaba alınır..

Mısır ve doğranmış havuç ilave edilir,Daha sonra bezelye ilave edilir,5 yemek kaşığı mayonez ve bir çay bardağına yakın sıvı yağ koyulur, 1-2 yemek kaşığı köri koyulur,ve hepsi kabın içinde harmanlanır ve bir fırın tepsisine dökülür
İşte fırında pişen Yemeğimiz,
Jöleli Gül Reçelli Elmalı Tart

Tart hamurumuz yapılır,elma dilimleri dizilir,üzerine gül reçeli dökülür ve tarçın ilave edilir fırına verilir ve üzeri kızarana dek pişirilir.

Daha sonra muz dilimleri koyulur ve hazırladığımız hazır jöle üzerine dökülür soğumaya bırakılır,Krem Şanti ile arzuya göre süslenir..
Elmalı Tartımın Jölelenmiş hali
Kayınvalidemin Ev Baklavası
(Bu kadar çeşitten ona sıra gelmedi şerbetlemeye ) :))

Peynirli Börek
Yufkalar açılır,(El Açma yufka yada Hazır Yufka Tercih sizin)arasına 1 yumurta,500 ml süt ve 1 bardak sıvıyağ ile karıştıtılmış her yufkanın arasına bu sostan dökülür ve 5 katta bir peynir dökülür.ben ezine peynir kullandım.maydanozda ilave edilir.Hazır yufka ise her 2 katta peynirlenir ve 5-6 kat yufa gereklidir.Üzerine Yağ ve yumurta sarısı sürülür.Pişmenden önce böreğimiz dilimlenir.Üzerine susam serpilir..


Kayınvalidemin Kuru FasulyesiTurkish Lokum :))
Bu yıl eşimin doğum günü farklı ve kalabalık geçti..Son andaki bir planla Yemekli ve Pastalı bir kutlama yapma hazırlığına başladık..Kardeşler,Anne,Baba,Anneanna,Eş Ve Çocuk derken ufak çaplı şirin bir kutlama oldu..Evde yapacakken doğum gününü Kayınvalidemin isteğiyle tüm malzemeleri taşıdık Emirgan'a :))) Evde ummalı bir çalışma derken,Birde orda ummalı bir çalışma oldu :) Yemekler hazırlandı enfes..Ardından pastalardaki son süslemeler bittii..

İyiki Doğdun Aşkııımm....İyiki Varsın...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzellermiş doğum gününe özel birşeyler yapmak bende yapıcam şeker hamurunu www.cosanpastacilik.com.tr adresinden sipariş verdim bunlar nekadar sağlıklıdır bilen varmı?