Dışarıda kalan yufkalar teker teker en sonunda kapatılır böreğimizin üstü.Teker teker kapatırken arasına soslu karışımdan ve peynirli maydanozlu karışımdan hatta makarnadan dökmeyi unutmayın..
Malzemeler;
1/2 paket haşlanmış kelebek makarna
3 bardak süt
1/2 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
2 yumurta (1'inin sarısı üzeri için ayrılıcak)
3 yufka
200 gr.Beyaz peynir
1 Tutam maydanoz
Hazırlanışı;
Yumurta,süt,yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır ve sos haline getirilir,yufkanın bir tanesi tepsiye serilir ve içine hazırlanan sostan bolca serpilir ve haşlanmış makarnamızın yarısı koyulur,üzerine biraz maydanozlu peynir karışımından serpilir,ve 2.yufka serilir,yine sosumuzdan dökünür ve kalan makarna ve maydonozlu peynir karışımından dökülür.En üste 3.kat yufkamızdan koyulur ve arta kalan yufkarlada böreğimizin üzeri kaplanır.(Dışarı sarkan yufkalar,buaradada o yufakaları kaparkende atalarına makarna ve peynir ve sos karışımıda dökebilirsiniz ben öyle yaptım.ona göre ayarlayabilirsiniz ) Kalan sosumuz üzerine dökülür ve yumurta sarısı sürülür.Pişmeden önce böreğimiz dilimlenir o şekilde fırına verilir.200 derece pişirilir.Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder