29 Ekim 2008 Çarşamba

Patatesli Banyolu Börek Ve Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Banyolu börek

6 adet haşlanmış patatese 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber ve pulbiber ilave edilir ve iyice ezilir,üçgen kestiğimiz yufkların içine sıvı yağ ve su karışı sudan sürülür ve üzerine 1 kat daha üçgen yufka koyulur tekrar su ile yağ karışımından sürülür ve içine Patatesten bolca koyulur ve rulo sarılır,(altta görülen 2 bardak su ve 1 bardak sıvı yağ karışımını kullanıyoruz)
Daha sonra sardığımız rulo börekleri yağ ve su karışıma atıyor ve biraz bekletip suyunu süzerek elimizle yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz,Üzerine 1 yumurta sarısı süüp çörek otu ve sussam serpiyoruz,200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.sonucunda puf puf kabarmış yumuşacık börekler çıkıyor ortaya :) Afiyet Olsun ..









Zeytinyağlı Yaprak Sarması


2 yorum:

Adsız dedi ki...

hERŞEY ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

beğenmenize sevindim teşekkürler