11 Ekim 2008 Cumartesi

Güllaç



Ramazanın vazgeçilmezlerinden biridir Güllaç.Güllaç yaparken aldığınız güllaçın kaliteli olmasınada dikkat edin.İyi marka güzel ve lezzetli sonuçlar veriyor.Ben 1881 den beri günümüze gelen Saffet Abdullah markasını tercih ediyorum.


2.5 litre süt,1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra,tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık (el yanmayacak sıcaklıkta) süt gezdirilir.Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz,badem,fıstık,fındık ve arzu üzerine gülsuyu ilavesiyle servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: