13 Ekim 2008 Pazartesi

Kremşantili Bisküvi Pastası



İlk olarak büyük borcam tepsiye yada başka bir tepsiye bisküviler dizilir..
2 litre sütten 300 ml süt ayrılır, 1.7 litre süt ile 2 paket çikolatalı puding pişirilir.Kıvamı biraz cıvık olur pudingin...
Sonra bisküviler tekrar dizilir,daha sonra tekrar puding,tekrar bisküvi ve son olarak tekrar puding dökülür,işlem tekrarlanır.3 sıra puding,3 sıra bisküvi olur.bu sırada pudingimiz sıcaktır,bisküvileri yumuşatması için..
En üste 300 ml süt,2 poşet kremşanti (1 kutu paket kremşanti oluyor),2 krema sertleştirici hepsi iyice çırpılır ve En son kat olaran çikolatalı pudingin üzerine dökülür.Alttaki pudingin sıcak oluşu ve çikolatalı oluşu ile üstteki kremşantiyi sürerken bir mozaik görünüm oluşuyor..Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.Daha sonra Dilimlenerek ve ceviz ile süslenerek servis yapılır..Afiyet olsun..(çok nefis ve hafif bir sütlü tatlıdır)


Malzemeler;

2 litre süt

2 paket çikolatalı puding

2 poşet krem şanti

2 paket krema sertleştirici

2 paket sade pötibör Bisküvi
Süslemek için Kırılmış Ceviz İçi veya Fındık

Hiç yorum yok: