13 Ekim 2008 Pazartesi

Pamuk Prenses Tatlısı


Dilimlenmiş Servis edilmiş hali

Renkli yenilebilir boncuk,kremşanti süslemesi ve çikolata damlası ile süslenmiş hali
Son kat olarak irmikli muhallebin üzerine krem şanti dökülmüş ve Renkli boncukla süslenmiş hali (böylede sade ve şıktı)
Etimekler büyük borcama dizilirSüt ve şeker kaynatılır 5 dk.soğumaya bırakılır.Orta sıcaklıkta olacak sütümüz..
Etimeklere süt ve şekerli şerbetimizin dökülmüş ve etimeklerimizin şişmiş hali1 bardak şeker,1 paket vanilya,1 bardak irmik ve 1 litre süt pişiriyoruz karıştırarak.İrmikli muhallebimizinde pişmiş hali
İrmik muhallebili görünüm,Etimeklerin üzerine dökülmüş hali ve son kat olarak üzerine ılındıktan sonra irmik muhallebisi kremşantili karışım dökülür ve buzdolabında 2 saat soğumaya bırakılır.Daha sonra dilimlenir ve süsleme işlemine geçilir..Servise Hazırdır..



Malzemeler;


Muhallabisi için:


1 kg.süt

1 bardak toz şeker

1 bardak irmik

1 paket vanilya


Tüm malzeme karıştırılır,kaynayana dek pişirilir,kaynadıktan sonra muhallebimiz kısık ateşte 5 dk.daha pişirilir.10 dk.kadar bekletilir ılıtılır.


1 paket tuzsuz etimek


3 bardak süt


1.5 bardak toz şeker


Etimekler borcama dizilir.Süt ve Şeker bir tencerede kaynatılır.5 dk.kaynayan süt ve şeker bekletilir.Ve etimeklerin üzerine kepçe yardımıyla dökülür iyice ıslatılır.Biraz zaman geçtikçe etimekler şişer yayılır.5 dk.beklenir.Bunun için büyük borcam tepsi kullandım.Süt ve şekeri kaynattığım tencerede ise irmikli muhallebimi yaptım...


Daha sonra 10 dk.ılınan irmikli muhallebimizi etimeklerimizin üzerine yayıyoruz.


Üzeri İçin;

300 ml süt (1.5 su bardağı)


2 poşet kremşanti (1 kutu kremşanti yani)


1 paket krema sertleştirici hep birlikte çırpılır.(1 çay bardağı kadar kremşantiden ayrılır,süslemek için)

Ve irmikli muhallebin üzerine dökülür.İyice üzeri düzeltilir.Ve Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir.Sonra tatlımız arzuya göre dilimlenir ve üzerine krema torbası ile şekil verilir.Üzeri yenilebilir renkli boncuk ve çikolata damlaları ile süslenilir..Arzuya göre yenilebilir inci,ceviz,fındık,antep fıstığı,file badem,fıstık yada fındık ilede süslenebilir.Afiyet Olsun..


Not:Bu tarifi kendime göre değiştirdim.Normalde etimekler yapılan su ve şeker şerbeti ile ıslanılır ama ben süt ile ıslatmayı tercih ettim.Ve gerçekten çok beğenildi.Tavsiye ederim..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

aşkım uzun zamandır girmediğim sitene bir bakıyım dedim gerçektende hayretler içindeyim yaptığın yemekler kurduğun site hepsin de emek var zahmet var kızımızdan vakit buluptupta bunları yapabilmen insanlarla paylaşabilmen çok güzel.
seninle gurur duyuyorum başarılı bir iş çıkartmışsın başarılarının devamını diliyorum her şey çok güzel olmuş
canım ya seni çok seviyorum...

KoCaN...

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Aşkım yaaaaaa..Çok sevindim ve çok duygulandım bu yazıyı görünce.Çok Şaşırdım.Çok Teşekkür Ederim.Ay ne diyeceğimi bilemedim..Sizleri seviyorum..Ve sizleri sevdiğim için bu güzel şeyler çıkıyor ortaya..Tekrar Teşekkür Ederim Canım benimmmmmmm...Kızım ve Kocişim İyiki Varsınız :)

Unknown dedi ki...

Sitenize bayildim ilk defa bu kadar guzel anlatilmis tarifler buluyorum resim koymanizda isimizi coook kolaylastiriyor herkese tavsiye edecegim!