15 Ekim 2008 Çarşamba

BalKabaklı Börek Tatlısı


Hamuru İçin;

1 bardak su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
1 çimdik tuz (çok az)
İç Harcı İçin;
1 kg.rendelenmiş kabak
1.5 su bardağı Toz Şeker
Arzu edilirse 1 su bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
Üzeri İçin,
1 yumurta sarısı ve az sıvıyağ (3-4 damla)
Hazırlanışı;
Hamur malzemeleri yoğurulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ve 15 dk.dinlendirilir.
Daha sonra her bezeyi ince olucak şekilde açınız,Üzerine her yerine eşit şekilde balkabağı rendesi yayınız.Üzerine Arzuya göre göz kararı toz şeker ve ceviz serpiniz(Arzu edilirse daha çok şekerli yapılabilir,hatta önceden şeker,ceviz ve rendelenmiş kabaklar aygazda kavrulabilir,kişinin tercihine kalmıştır ama bu şekildede gayet güzel olmaktadır)Daha sonra yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz.Yağlanmış tepsiye ise etrafında döndürere gül böreği gibi kendi ekseninde döndürerek sarıyoruz.Üzerine Sıvıyağ ve yumurta sarısı karışımı sürüyoruz,180 derece fırında üzerine kızarana dek pişiriyoruz.
Not:Çarşaf Böreği tarifindeki gibi daha büyük bezelerden hamur açılıp,çarşaf üzerinde büyülterekte aynı işlemi yaparakta yapılabilir...
Örneğe bakmak için aşağıdaki linke Tıklayınız

Hiç yorum yok: