Bu tarifi www.burcinindenemeleri.com'dan aldım..Süper bir lezzet oldu..Teşekkür Ederim böyle bir tarif paylaşımı için :)Pandispanya ise Emel Başdoğan'ın Tarifinden..Süper bir sonuç çıktı ortaya..
Malzemeler;
Pandispanya Kek İçin;
4 yumurta (oda sıcaklığında olacak)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta
1/3 su bardağı kakao
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay bardağı sıcak su
Pasta Kreması İçin;
1 paket kakaolu pasta kreması (Ben o an onu bulduğum için pasta kreması kullandım)
Süt (Paketteki tarife Göre 500 ml Süt)
Veya Ganaş Krema İçin;
400 ml süt kreması
400 gr.kuvertur yada bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
Ve
Çekirdeği Ayıklanmış Vişne
Burçin Hanımın Anlatımıyla Hazırlanışı;
Ganajı pastayı pişirmeye başlamadan yaklaşık 2 saat önce hazırlayıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutuyoruz. (Kaynama noktasına gelen kremanın içerisine küçük parçalara böldüğümüz çikolatayı ve tereyğını atarak ocağın altını kapatıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Mikser ile 5 dakika çırpıyoruz)
Üzerin serpmek için 1 yemek kaşığı pudra şekeri
İç kısım için arzuya göre vişne, fıstık, muz ya da çikolata parçaları.
1. Fırını 180ºC’de ısıtıyoruz.
2. Fırın tepsisine kenarları taşacak şekilde yağlı kağıt seriyoruz.
3. Un, nişasta, kakao ve vanilyayı birlikte eliyoruz.
4. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
5. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
6. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
7. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.
8. Sırasıyla önce yumurta sarılarını sonra da elenmiş kuru karışımı spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
9. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dökerek yaklaşık 20-22 dakika pişiriyoruz.10. Fırından çıkardığımız pasta kekini sıcakken uzun kenarından başlayacak şekilde rulo yapıyoruz.
11. Soğumaya yakın ruloyu açarak ganajı her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde sürüyoruz.
12. Sardıktan sonra içte kalacak olan uzun kenarın başlangıç kısmına vişne, muz ya da çikolata parçalarını yerleştiriyoruz.
13. Rulo haline getirip süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştiriyoruz.14. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
2 yorum:
Mehtap ellerine sağlık. Memnun kalmana çok sevindim.
Gayet başarılı görünüyor. Yiyenlere afiyet şeker olsun.
Sevgiler...
Çok teşekkürler tekrardan burçincim :) Gayet başarılıydı.Bu pastanın bide muzlusunu yapmayı düşünüyorum ilerde.Tekrar teşekkürler burcincim hem tarif için he ziyaretin için :)
Yorum Gönder