3 Ekim 2008 Cuma

ŞEKERPAREM







RAMAZAN BAYRAMININ VAZGEÇİLMEZİDİR TATLILAR.BENDE BU BAYRAM ŞEKERPAREYE GÖNÜL VERDİM VE YAPTIM.İNANILMAZ GÜZEL VE LEZZETLİ OLDU.HERKES HAZIR PASTANE ŞEKERPARESİ SANDI AMA BEN YAPMIŞTIM :)

MALZEMELER:
1 PAKET MARGARİN
2 YUMURTA (1 TANESİNİN SARISI AYRILICAK)
1/2 BARDAK TOZ ŞEKER
1/2 BARDAK İRMİK
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALABİLDİGİ KADAR UN (KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR YAPILIR)

ŞERBETİ İÇİN:

5 BARDAK TOZ ŞEKER
5 BARDAK SU
8-10 DAMLA LİMON SUYU
Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
İLK ÖNCE ŞEKER SU KAYNATILIR BİR TENCEREDE VE LİMON SUYU İLAVE EDİLİR VE 15 DK KAYNATILIR.ILINMAYABIRAKILIR.DAHA SONRA TÜM HAMUR MALZEMESİ KARIŞTIRILIR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE HAMURDAN PARÇALAR ALINIR VE YUMURTA ŞEKLİ VERİLİR VE YASSILAŞTIRILIR ŞEKERPARELER.DAHA SONRA ŞEKERPARELERİN ÜZERİ ÇATALIN TERSİYLE BATIRILIR.ÜZERLERİNE AYIRDIĞIMIZ YUMURTA SARISINDAN SÜRÜLÜR VE 180 DERECE ISINMIŞ FIRINA VERİLİR.ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKAN ŞEKERPARELER 3 DK BEKLEDİKTEN SONRA ILIK ŞERBET ÜZERİNE DÖKÜLÜR.ÜZERİ TEPSİNİN BAŞKABİR TEPSİYLE KAPATILIR.ŞERBETİ ÇEKİNCE HİNDİSTAN CEVİZİ VE TOZ HALİNDE ANTEP FISTIĞI VARSA SÜSLENİLİR.SERVİS EDİLİR.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: