29 Ekim 2008 Çarşamba

Cevizli Tuzlu Kurabiye



MALZEMELER;
1 yumurta (sarısı ayrılıcak üzerine sürülecek,Beyazı hamura katılıcak)
250 gr.margarin veya tereyağı (yada 300 gr.biskin yağ)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı üzüm veya elma sirkesi (ben üzüm sirkesi kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kırılmış ceviz içi
Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında olucak,tahminen 4 bardak un kullanıldı)
Hazırlanışı;Tüm malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir,ister elle şekil verilir ister merdaneyle açılıp kalıple kesilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür,Çörek otu ve susamla süslenir.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir,Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: