Malzemeler;
1/2 Paket Kelebek Makarna
5 Adet Yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı Tuz
İç Harcı İçin;
1 Kase Kıyılmış Beyaz Peynir
1 Tutam ince kıyılmış Maydanoz
1 Tutam ince kıyılmış Maydanoz
Sosu İçin;
2 Yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Yapılışı
Öncelikle makarnanızı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz 2 litre suda 8 dk kadar haşlayın.(Makarnalar diri olucak)Ve Süzün.Tepsiyi hafifçe yağlayın ve yufkayı serin.Bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu sürün.İkinci yufkayıda üzerine serin ve aynı şekilde sosdan sürün.Makarnayı eşit şekilde yayın. Peynirleri ve maydanoz karışımını serpin.3. ve 4. yufkalarıda soslarak serin.Ve makarnayı yayın yine peynirli harçtan dökün
Son yufkayıda harcın üzerine yayın ve diğer yufkaların kenarlardan sarkan kısımlarınıda üzerine kapatın. Üzerine kalan harcı bolca sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık (ortalama 30-40 dk.)pişirin.
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Yapılışı
Öncelikle makarnanızı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz 2 litre suda 8 dk kadar haşlayın.(Makarnalar diri olucak)Ve Süzün.Tepsiyi hafifçe yağlayın ve yufkayı serin.Bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu sürün.İkinci yufkayıda üzerine serin ve aynı şekilde sosdan sürün.Makarnayı eşit şekilde yayın. Peynirleri ve maydanoz karışımını serpin.3. ve 4. yufkalarıda soslarak serin.Ve makarnayı yayın yine peynirli harçtan dökün
Son yufkayıda harcın üzerine yayın ve diğer yufkaların kenarlardan sarkan kısımlarınıda üzerine kapatın. Üzerine kalan harcı bolca sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık (ortalama 30-40 dk.)pişirin.
Not:Börekler fırından çıkınca hemen yenmeyecekse üzerini mutlaka bir bezle örtün ve fırının içinde bekletmeyin, kuruyup sertleştiği için dikkat edin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder