14 Ekim 2008 Salı

Ebrunun Misafir Menüsü


Malzemeler;

250 gr. kuru kadayıf
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (tereyağla karışacak)
1 su bardağı iri çekilmiş fındık yada ceviz içi


Muhallebisi İçin;

1 lt. süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet kram şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı;

Kırarak ufalttığınız kadayıfları (ebru robota çekmiş kadayıfları)şeker ve fındığı yağda güzelce kızarana kadar iyice kavurun.
Süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Soğuyan muhallebiye ayrı bir yerde 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve güzelce çırpılır.
Geniş bir borcam yada herhangi bir tepsiye kavurduğunuz kadayıfların yarısı döşenir.Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve kalan kadayıfları da en üste serin. Soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun..(Alıntıdır yemekcini)
Krem Şantili Bisküvili Muhallebi
Muhallebisi İçin
1 lt. süt
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Diğer malzemeler;
Blendere çekilmiş pötübör bisküvi
1 bardak soğuk sütle çırpılmış 2 poşet krem şanti
Muhallebi malzemeleri karışımı pişirilir soğutulur.Ayrı bir kapta kremşanti hazırlanır.
1.kat muhallebinin yarısı dökülür arasına bisküvi tozları yayılır.daha sonra üstüne kremşanti dökülür.ve en üste kalan muhallebinin tamamı dökülür ve fıstık veyaz hindistan ceviziyle süslenir.
Afiyet Olsun..
Dr.Outker tart un alınır.Pakedin üzerindeki tarife göre hazırlanır.2 poşet kremşanti ile 1 bardak süt çırpılır ve üzerine serilir.Daha sonra üzeri çilek ile süslenir.Ve en üstüne pakedin içinden çıkan tart jöle tarifine göre hazırlanıp dökülür.Afiyet Olsun..
TENCEREDE FİNCAN KEK

1 Yumurta
1çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır(Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu)karışım fincanların yarısına kadar doldurulur(isterseniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor)bir tencereye ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek kadar dök ve ağzı açık kaynamasını bekle,kaynayınca tencerenin kapagını kapat,ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişir,altnı kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.
NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamasın diye ben kağıt havlu veya temiz bir bez koyulur.Karışım az koyulup fincan coğaltılabilir.Üstüne dilerseniz yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz(Ebru ceviz serpmiş)Arkadaşlar gerçekten cok pratik ve güzel oluyor denemenizi şiddetle tavsiye ederim sünger gibi oluyor göz göz kabarıyor,top keklere benziyor ..Afiyet olsun..(

Mini Pizza Tarifi için Aşağıdaki linle tıklayınız
Benden aldığı mini pizza tarifi Ve Kızarmış Peynirli milföy sepetleri..Ustaları aratmayacak kadar güzel olmuş göründüğü gibi..
Kızarmış peynirli milföy sepeti Tarifine ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayın

Canım arkadaşım Ebru;
Eli maharetlimi ne maharetli..Bu akşam misafiri gelmiş hemencecik bişiler hazırlamış misafirler gelmeden..Akşam üstü bana resimlerini Ve tariflerini yolladı yayınlamam için..Resimlerden anlaşılıyorki çok lezzetli olmuş yaptıkları..Hatta daha neler neler yaptımda resimlerini çekmeyi unuttum meloş dedi :)
Eline Sağlık Ebrucum :)

1 yorum:

Tülay Çulha Sarı dedi ki...

Kadayıflı sütlü tatlıyı mutlaka en kısa zamanda deneyeceğim, çok iyi bir tarif, çok lezzetli görünüyor, Ebru Hanım'ın ellerine sağlık, paylaşımınız için teşekkürler!