29 Ekim 2008 Çarşamba

Zeytinyağlı Kuru Fasulye


Düdüklü Tenceremize (Mümkünse)1 büyük soğan yemeklik yada piyazlık doğranır ve zeytinyağı ve sıvı yağ karışımında kavrulur,Daha sonra 3 adet sivri biber minik minik doğranarak ilave edilir,biraz soğanlarla birlikte kavrulur,Üzerine 2 yemek kaşığı dolusu salça ilave edilir,
İyice kavrulan salçamıza 1 yemek kaşığı tuz,pulbiber ve arzu edildiği kadar karabiber ilave edilir,
Önceden kaynamış suda beklettiğimiz 500 gr.kuru fasulye ilave edilir (4-5 saat önceden kaynamış suda bekleyip suyunu çekmiş olcak yada Akşamdan soğuk suya konabilir)Ve üzerini 10 cm geçecek kdar kaynamış su ilave edilir ve Düdüklü Tenceremizin kapağı kapatılır,İlk önce orta ateşte 30 dk.pişirilir Daha sonra 1 saat kısık ateşte pişirilir.Afiyet Olsun..

Not:Vitamini kaybolmasın diye önceden suda bekletiyorum kaynatıp suyunu dökme işlemini yapmıyorum.

Hiç yorum yok: