11 Ekim 2008 Cumartesi

Elmalı Cevizli Pasta



MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI SÜT veya 1 SU BARDAĞI YOĞURT
1ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
200 GR. YUMUŞAMIŞ MARGARİN
1 YUMURTA
1/2 KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET VANİLYA
ALABİLDİĞİ KADAR UN (KULAK MEMESİ KIVAMINDA)

İÇ MALZEME
4 ELMA RENDESİ
1 SU BARDAĞINA YAKIN TOZ ŞEKER
TARÇIN
CEVİZ

MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDECEKSİNİZ..HAMURU DÖRTE BÖLECEKSİNİZ VE ÜZERİNİ BEZLE ÖRTÜP 10 DAKİKA DİNLENDİRECEKSİNİZ..DAHA SONRA BU HAMURLARI AÇARAK SEKİZE BÖLECEKSİNİZ..DAHA ÖNCEDEN İÇ MALZEMELERİN HEPSİNİ PİŞİRİP SOĞUTTUĞUNUZ İÇ HARCINI AÇTIĞINIZ HAMURLARA KOYACAKSINIZ..SONRA BUNLARI RULO YAPARAK YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE KOYACAKSINIZ..
180 DERECEDE ISITTIĞINIZ FIRINDA PİŞİRİN..(ÇOK KIZARMAYACAK HAFİF PEMBELEŞECEK) PİŞTİKTEN VE SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN..AFİYET OLSUN
NOT:160 DERECEDE PİŞİRİN.

Hiç yorum yok: