29 Ekim 2008 Çarşamba

Havuçlu Truff (Bon Bon)

Havuç,şeker ve süt bir tavada pişirilir,sonra cevizler ve tarçın ilave edilir,Suyunu çekmeye yakın ocaktan alınır (Sulu olucak biraz)Daha sonra robottan geçirilmiş yada elle iyice ufalanmış pötübör bisküviye havuçlu karışım ilave edilir ve iyice özleşene kadar yoğurulur,
Hamurumuzdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır,Yuvarlanan havuç truffları hindistan cevizi dolu bir kapta iyice boca edilir.Ben üstüne ekstradan süslü renkli şekerlerle süsledim.Arzu edilirse karışıma minik doğranmış kayısı ve üzüm kurusuda ilave edilebilir cezerye gibi..Afiyet olsun..

Malzemeler; (15 adet)
5 adet rendelenmiş havuç
1 bardak toz şeker
1 bardak süt
1 yemek kaşığı tarçın
1 su barağına yakın kırılmış ceviz içi
1 paket pötübör bisküvi
Üzeri İçin ;
1 su bardağı hindistan cevizi ve renkli şeker

Hiç yorum yok: