9 Ocak 2008 Çarşamba

Sütlaç














Yine birgün canım sütlaç çekmişti,hani güzelde olmuştu... Resmi büyütmek için Tıklayın...
Malzemeler;

1.5 bardak pirinç,

2 litre süt

2 bardak şeker

1 yemek kaşığı pirinçunu

1.5 litre Su

Bir fiske tuz

Tarçın
Hazırlanışı:

İlk önce yıkanmış,ayıklanmış birincimize 1,5 litre kadar su koyuyoruz ve pirinçler suyu çekmeye yakın gelene kadar kaynatıyoruz ve sütü ilave ediyoruz.Buarada sütten 1 bardak ayırıp içine pirinçununu ilave edip karıştırıp tenceredeki sütümüza katıyoruz.Ve karıştıra karıştıra kaynatıyoruz sütlacımızı,Daha sonrada şekerimizi katıyoruz,Bir fiske lezzet açısından tuzuda ilave edebilirsiniz,ben genelde koymam ama...Bu şekilde 30 dk daha kaynatıyoruz..

Pişen sütlacımızın kıvamı cıvık sulu olacak.Kaselere konulup,dahada sonra dolaba konulunca katılaşıyor çünkü.O kıvama dikkat etmeyi unutmayın.Sıcakken sütlacımızı kaselere alın ve soğumaya yakın tarçınla süsleyin.İstenirse ufak borcamlara koylup 15 dk 175 derece fırına verilip fırın sütlaçta yapılabilir...


Hiç yorum yok: