23 Mart 2009 Pazartesi

Peynirli El Açması Kolay Börek (Kömbe)






Photobucket
2.5 bardak su,1.5 tatlı kaşığı tuz,1 çay bardağı sıvıyağ ve alabildiği kadar un ile bir hamur yoğurulur.
Hamurdan avuç içi büyüklüğünde 12 eşit beze yapılır ve 15-20 dk.hamur dinlendirilir.
Dinlenen hamurlar tabak büyüklüğünde açılıp aralarına sıvıyağ sürülerek üstüste 6 kat olacak şekilde alınır.En üst 6.kata yağ sürülmez.

Diğer kalan 6 bezede aynı şekilde açılır ve içleri yağlanarak üstüste ayrı bir yere koyulur.

Daha Sonra 6 lı açılmış bezeler üst üstüne koyulmuş haliyle merdaneyle açılır ve Tepsiye konur.Üzerine Peynir Serpilir.Ardından diğer 6 lı hamurumuz açılır.Peynirli Harcın üzerine Serilir ve Üzeri Yağla sıvanarak böreğin fırına verilir(Yumurta yerine yağ sürülür.Ben teflon tepside pişirdiğim için ters çevirince piştikten sonra gözleme gibi güzel bir görüntü oldu)
Afiyet Olsun.

2 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık.Nefis görünüyor:)

yöresel yemek ve örgü dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.