31 Ağustos 2009 Pazartesi

Aşama Aşama Domates Konservesi Yapımı (Menemen)

Photobucket

2 kasa domates almış kayınvalidem..biri bana birisi kendine....25+25=50 kg.
Sizler kg.hesabı olarakta alabilirsiniz..Şu dönemlerde 300-500 kuruş arası domatesin kilosu bulunmakta..

İlk önce domatesler kaynayan tenceredeki suya atılır.Kabukları kolayca soyulsun diye..4-5 dk bekletilir.Ve süzgeç yardımı ile başka bir kaba alınır.Kabukları kolayca soyulur.Ve Büyük bir tecereye doğranır.İçerisine biz köy biberide kattık.Sivri biber katmanız yemeklerde kışın kullanımınızda lezzetli yapacaktır yemeğinizi..

Photobucket

Daha sonra önceden yıkanmış temizlenmiş kavanozlara domateslerimizden kepçe yardımıyla dolduruyoruz.üzerlerine biraz tuz ekip,sıkıca kapaklarını kapatıyoruz..

Photobucket

Ardından kavabozları ters çevirip kaynamış su dolu tencerede 45 dk- 1 saat arası kaynatıyoruz.Su miktarı şişelerin yarısına kadar gelmesi yeterli.Kaynayan Şişeleri Ters bir şekilde düz bir tezgaha diziyor,diğer kavanozlarada aynı işlemi yapıyoruz.

Photobucket

1 gece boyunca 24-30 saat arası şişelerimiz ters olarak bekliyor ve soğuyor.Kapaklar iyice sıkışıyor.Eğer konserveniz olmamış ise domates suları aşağıya akıyor ve o konservenin olmadığını anlıyorsunuz..

Photobucket

Olan konserverlerinizi kışın menemen veya yemeklerde kullanmak üzere karanlık bir dolapta saklıyorsunuz..Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: