18 Mart 2011 Cuma

Cornet Pasta ( Dondurma Görünümünde Pasta )

Photobucket

Bugün Size Muhteşem Bir Tarifim Var.. Sevgili Kübra'nın evinde tattığım ve kızımla birlikte bayıldığımız bir tarif.. Hamurunun tadı kedi dili bisküvi ve ekler pasta hamurunu andıran bir pasta lezzeti..
Sevgili Kübra sağolsun bana hemen amonyaktan verdi ve kızım için bu pastaları hazırladım :) Kübracımın güzel pastaları kadar şekillerini güzel vermek için uğraşamasamda tadı enfesti.. Ben biraz büyük yaptığım için 7 adet Külah çıktı.. Belki sizler bunu 8-10 külah olarakta yapabilirsiniz..


Çocuklarınız bu lezzete ve görüntüye bayılacak.. Külah şeklinde Cornet Pasta İle İster misafirlerinize,ister çocuğunuzun doğum gününde,ister miniklerinizi mutlu etmek için yapıp sunabilirsiniz..

MALZEMELER:

1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı dolusu yumuşamış margarin
1 kahve fincanı şeker
2 yumurta
1 çorba kaşığı amonyak (pastacılıkta kullanılan)
Alabildiği kadar un

KREMASI İÇİN:
1 paket kremşanti
1 paket kakaolu Cremole

Cremole İçin : 400 ml. Süt
Kremşanti İçin: 200 ml.Süt


HAZIRLANIŞI:
Un,amonyak dışındaki tüm hamur malzemelerini karıştırıp,en son ununu ve amonyağını ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.Sonra hamurlarımızı 2 parçaya bölüp her parçayı merdane ile İnce ince açıyoruz.Daha sonra açtığımız hamuru 2 cm kalınlığında şeritler halinde keselim.Bu şeritleri sarmak A4 yazıcı kağıdından ( ben ajanda kağıdından yaptım ) külah yapıyoruz.Şerit Kesilmiş Hamurlarımızı bu külahların üzerine sarıyoruz.Önceden ısıttığımız 160 derece fırınımızda hamurları 30 dk kadar pişiryoruz.Ilınınca içindeki kağıtları çevirerek çıkartıyoruz (çabucacık çıkıyor)
İç muhallebisinide kremşantiyle cremoleyi birlikte çırparak yapıyoruz.( Ben önceden beyaz kremşantiyi çırpıp biraz üzerlerini süslemek için ayırdım)Kakaolu Kremayı Krema Torbasına doldurarak küllahlara dolduruyoruz.En son beyaz kremşanti ile dondurma süsü verip çikolata parçacıklarına buluyoruz.Soğuk olarak servis yapıyoruz.

Saklama Koşulları : Ben buzdolabında muhafaza ettim.2 gün taze taze durdu..


Photobucket

YUKARIDAKİ YAPIM AŞAMASI FOTOĞRAFI SEVGİLİ DUYGU VE KÜBRANIN BLOGUNDAN ALINMIŞTIR. sİTELERİNİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ..

3 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Meloşçum; arkadaşının da senin de ellerinize sağlık. Oldukça ilginç olmuşlar zira. Lezzetinden de hiç kuşkum yok. Sevgiler..

Özgen dedi ki...

Ne kadar harika olmuş bunlar bayıldım çok değişik ve lezzetli görünüyorlar sevgiler...

canimçektipişirdim dedi ki...

bu tatlıyı dergilerde görüyordum ve hep yapmak istiyordum ama kalıbım olmadığı için yapamıyordum..kagıt iyi fikir,çok zekice:)en kısa zamanda deneyeceğim..ellerinize sağlık..