4 Kasım 2013 Pazartesi

Katık Dolması

Doğu Anadolu ve Güney Anadolu Bölgelerine Ait Nefis Bir Tarif..

Katıklı Dolma...

Mutlaka Denemenizi Öneriyorum..




Malzemeler:

5-6  adet Taze Kabak

8-10 yemek kaşığı bulgur

2 orta boy kuru soğan

300gr Kıyma

1 adet Yumurta

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz,Karabiber,Pulbiber



Sosu:

1.5 yemek kaşığı salça

2 su bardağı su

Sızma Zeytinyağı



Üzeri İçin :

Yoğurt

Sarımsak

Yağlı Sos İçin:

Biber Saçası yada pulbiber

Zeytinyağı



Hazırlanışı:

Öncelikle Soğanlarımız küçük küçük doğranır.Üzerine kıyma,bulgur,baharatlar,salça ve yumurta ilave edilir.Harcımız köfte gibi yoğurulur.

Diğer yandan kabaklarımız yıkanır.Dış yüzeti şekilli oyacak ile traşlanır.Her bir kabak 5 cm uzunluğunda kesilerek dilimlenir.

Her Bir Kabağın büyüklüğüne göre 4-5 dilim kabak dilim olabilir.

Dilimli kabakların içleri oyulur temizlenir.

Temizlenen oyuklu kabakların içine yoğurulmuş kıymalı bulgurlu harçtan doldurulur ve yayvan bir tencereye dizilir.

Üzerine salçalı çok az zeytinyağlı sulu sos yapılır ve dökülür.

Yemeğimiz kısık ateşte pişirilir.

Yemeğimiz pişerken yoğurdumuz çırpılır,Üzerine çok az tuz ve arzuya göre sarımsak ezmesi ilave edilir.Sarımsak sevmeyenler eklemeyebilir.

Pişen yemeğimiz servis tabağına alınır.

Üzerine yoğurtlu sosumuzdan arzu edildiği kadar konulur.

Diğer yandann zeytinyağında biber salçası yada pulbiber biraz pişirilir.Ve yoğurdun uzerine çok az gezdilirilerek servis yapılır..



Afiyey Olsun.

Hiç yorum yok: