1 Mart 2018 Perşembe

NEVZİNE TATLISI

Biz bu tatlıyı çok sevdik hadi tarifi yeniden gelsin olur mu ? 😍
Bu Arada Hergün 16:00 ‘da Farklı Tariflerle Uçankuş Tv’de Yayınlanan #UstalarPişiriyor adlı programımızı sakın kaçırmayın derim ☺️🙏🏻 Hergün Farklı Şef’lerden sizler için Sır ‘lı tariflerini ve püf noktalarını siz değerli izleyiceilerimiz için alıyorum ☺️🙏🏻 🌹
Şimdi geçelim tatlımızın tarifine ☺️
nevzine tatlısı

🌹 Nevzine Tatlısı 🌹 ( Kayseri Yöresine Ait Tahinli ve Pekmez Şerbetli )
Bu tatlı çok beğenildi , çok denendi ve kaydedildi☺️👌🏻😍🌹
☺️ Denemeye ne dersiniz ?
Tatlımız tam bir aşıkların buluşması 😍👌🏻 Tahin ve Pekmez buluşması , bir de yavruları var ceviz 😜 🙈 Öyle yok bakıp , tarifi alıp gecmek.. Like ' leri de alalım önce bi 😍☺️
Tarif ve ölçülere uyarsanız da muhtesem bir kayseri tatlısı 😍👌🏻 Nevzine Tatlısı 👌🏻🕊 Tarifi: ☺️🕊💙 Hamur Malzemeleri:
1 adet yumurta
125 gr Eritilmiş Tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 paket vanilya
1 çay kaşığı dolusu karbonat yada kabartma tozu
1.5 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
3.5 - 4 bardak un
2 yemek kaşığı sirke

Şerbeti:

3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dut yada üzüm pekmezi

Hazırlanışı:

Unu bir kabın içine boşaltın kuru karbonat ve vanilyayı ekleyin. Unun ortasını açın ve tüm sıvı malzemeyi ekleyin. Yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Cevizi ekleyin.
Yogurun.
Fırın tepsisini yağlamayın.
Hamuru tepsiye koyun ve elinizle bastırarak her tarafa eşit miktarda yayın.
30 cm uzunluğunda bir tepsi yeterlidir.
Üzerine çatalla çizikler atın.
Arzu ederseniz üzerlerine ekstra cevizler batırın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk kadar pişirin.
O pişerken su ve şekeri ocağa koyun.
Kaynayınca ocağın altını kapatın ve pekmezi ekleyin
Şerbeti ılıtın ve fırından çıkan sıcak tatlıya dökün.
3-4 saat dinlendirirerek servis edin ☺️🙏🏻 #nevzine #nevzinetatlısı #tatli #kayseri #yummy#tahinlitatlı #degisiktatlar #ucankustv #ucankuşmedya #ucankustvdeyemek
#follow #istanbul

Hiç yorum yok: