26 Kasım 2022 Cumartesi

Nişantaşı Bazlama Kahvaltıya Gittik







 


Nişantaşı Çeşme Bazlama Kahvaltı 🍳 🥯

Burada Doymadan Kalkmak Yasak 🚫 Biten herşeyi tekrar isteyebiliyorsunuz ve ürünlerin hepsi kendi mamulleri 😍 Tam anlamıyla Anne eli değmiş gibi , Nurten Anne’nin reçeteleriyle hazırlanıyor 😍 Çokça misafirperverler 😍  Nurten Anne ve diğer çalışanlar bizimle çok güzel ilgilendirler 😍


Fiyatlar 2022 Kasım İtibariyle kişi başı 210 ₺


Nişantaşında 3 şubesi ve 


Şaşkınbakkal ‘da 1 Şubesi bulunuyor


Benim gittiğim Çeşme’den sonra İstanbul’daki 1.şubesi ve Sabah 9:20 gibi gittiğimde bile neredeyse tüm masalar dolu idi..


Erkenden gitmenizde fayda var 3 şubesi olmasına rağmen ve hafta içi olmasına rağmen kuyruk olabiliyor. Üstelik yediğiniz lezzetleri , reçelleri mekandan satında alabiliyorsunuz 😍


Nişantaşı Şube 1

Nişantaşı’nda bulunan şubemiz, Çeşme’den sonra markamızın kozmopolit bir şehir ile tanıştığı ilk lokasyonudur. Burada adeta şehrin içinde küçük bir Ege kasabasına ayak basar gibi olacaksınız. Alaçatı sokaklarında yürürken ya da Ilıca deniz sahillerinde güneşi koklarken hissettiklerinizi bu Nişantaşı şubemizde de hissetmek mümkün. Dekoru bu atmosfere göre tasarlanmıştır. Odacık, Çeşme Merkez, Alaçatı, Ovacık Bahçe, Ilıca, Teras adlı alanlarımızda siz de bir Egeli olacaksınız.


Adres:Teşvikiye Mh. Osman F. Seden Sk. No:8, 34365 Şişli/İstanbul

Tel:0212 951 06 91

Çalışma Saat ve Günleri:Haftanın Her günü 9:00 - 17:00


 Nişantaşı Şube 2

Çok sayıda ilgi gören Nişantaşı Şubemiz’e birkaç yıl sonra 2018 yılında 2. şube daha eklenmiştir. Aralarında sadece 50 metre mesafe olan her iki şubede aynı atmosfer ve lezzeti bulabileceksiniz.


Adres:Teşvikiye Mh. Osman F. Seden Sok.3 No: Şişli / İstanbul

Tel:0212 951 06 92

Çalışma Saat ve Günleri:Haftanın Her günü 9:00 - 17:00


Nişantaşı Şube 3

Nişantaşı’nda bulunan son şubemizde arka bahçesiyle birlikte Alaçatı atmosferi İstanbul’da.


Adres:Teşvikiye Mh. Ahmet Fetgari Sok. No: 40 Şişli / İstanbul

Tel:0212 951 06 93

Çalışma Saat ve Günleri:Haftanın Her günü 9:00 - 17:00




 Cadde Şaşkınbakkal Şube

Şaşkınbakkal Şubemizle birlikte Çeşme Bazlama Kahvaltı Anadolu Yakası’nda da hizmet vermeye başladı. Hem paket servis, hem Bazlama Bazaar hem de masa servisi için Bağdat Caddesi’nin en işlek sokağında, şehirden uzak bir köşkte sizleri bekliyoruz!


Adres:Suadiye Noter Sk. No:23 Kadıköy / İstanbul

Tel:0216 599 06 91

Çalışma Saat ve Günleri:Haftanın Her günü 9:00 - 17:00


Çeşme Bazlama Kahvaltının Hikayesi :


Çeşme Bazlama Kahvaltı, 1992 yılında Çeşme’de bir aile işletmesi olarak kuruldu. İşletmenin fikir babası, aynı zamanda ailenin de babası olan Yaşar Ahmet Tuncer’dir. İlk olarak küçük bir butik otel kahvaltısı şeklinde hizmete başlayan Çeşme Bazlama Kahvaltı, işletme yönetimini Ahmet Bey’in eşi Nurten Hanım devralmasıyla birlikte farklı bir boyuta taşındı. İşe bir hanım eli, anne eli değmeye başladı. Kahvaltı bölümü otel işletmesi bölümünden ayrılarak daha ön plana çıktı.

İlerleyen yıllarda ise Yaşar Bey ve Nurten Hanım’ın kızları Sinem Tuncer ekibe dahil oldu. Sinem Hanım ile birlikte Çeşme Bazlama Kahvaltı patlama yılını yaşadı. Nurten Anne’nin kızı Sinem Tuncer’in getirdiği yeni nesil vizyon, eski nesil hünerlerine ilaç gibi geldi. Anne-kız birlikte harikalar yaratmaya başladılar. Yıllar sonra Sinem Hanım, sadece yaz aylarında işleyen bu modeli sürdürebilir görmedi ve kahvaltı konseptini tüm yıla yayarak İstanbul’a taşımaya başladı.

Sinem Tuncer’in babaannesi Aydın-Atburgazı köyünün en iyi bazlama ekmeği yapan kişisi. Sinem Hanım da bu ekmekle büyüdüğü için, eskiye yönelik değerleri tekrar on plana taşımak amaçlı, marka ismini “Bazlama” olarak değiştirdi. Olay, uzun yıllar Çeşme’de yaşamış, neredeyse Çeşmeli olmuş bir ailenin kurduğu bahçede geçince de, ismi kendiliğinden gelişti; “Çeşme Bazlama Kahvaltı”.

Eski değerlerin yok olduğu, doğala aç olduğu bu dönemde önce karınları, sonra kalpleri doyurmanın amaçlandığı yer Çeşme Bazlama Kahvaltı. Sadece karın değil, tıpkı bir ana evindeki gibi şefkat, samimiyet, ilgi ve alaka ile misafirlerin kalplerinin de doymadan kalkması yasak.

İşin mutfağında ayrıca, Çeşme ve Aydın çevresinde hem kendi üretimi olan hem de ürettirdiği ürünleri en taze şekilde masalara sunmak için çalışan bir ekip var. İstikrarı kaybetmeden yıllardır olduğu gibi bugün de ürünlerin en tazesi, en iyisi sunmaya devam ediliyor. Özellikle, restoranlarda ev hanımları, üretimde köydeki amcaları/teyzeleri, istihdam edilmesi güç emekleri ekibe gururla katarak, her birinin ev ekonomilerine katkıda bulunmasında destek olmaya devam ediliyor

Çeşme’den sonra Nişantaşı’nda 3 farklı yerdeki şubelerimiz de hizmete açıldı. Ardından, Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal’daki şubesiyle de hizmet ağını genişletti. Aynı ortam, ekip ve konsept ile benzersiz kahvaltı doyumu büyümeye devam ediyor. Unutmayın, burada DOYMADAN KALKMAK YASAK!:)



Kahvaltı’da bulunan lezzetlerden bahsedelim..



Tahinli

Nurten Anne özel tarifi olan ana maddesi tahinden oluşan bu lezzet, süt, fındık ve beyaz köpük pekmezi çeşitlendirilir, pekmez ile süslenerek sunuma hazır hale getirilir.



Çökelek Kavurması

Aydın yöresine ait kuru çökelek tereyağ ve çeşitli baharatlara kavrulur, sıcak sıcak servis yapılır.



Karamelize Soğanlı Patates

Çeşme’de yapılan kuzinede patates lezzetini İstanbul şubelerimize patates salatası ile taşıdık. Küp küp doğranan patateslere karamelize soğan eklenince lezzetine doyulmuyor.



36 çeşit Nurten Anne’nin Kendi Yapımı Reçelleri

Nurten Anne’mizin reçellerini duymayan kalmadı. Boş zamanlarında yeni lezzetler aramakla meşhur olan Nurten Anne’mizin her geçen gün sayısı artan çeşit çeşit reçelleri kahvaltı servisimizden hemen sonra size özel olarak sunuluyor. Nurten Annemiz, bu reçellerin tarifini şubelerimizde meraklılarıyla paylaşıyor elbette. İncir, greyfurt, lavanta, damla sakızı, erik reçellerinin de yer aldığı koleksiyonu en son biz 36’ya kadar sayabildik. Şimdi kim bilir kaç çeşit olmuştur.



Nurten Anne’nin Özel Yapım 3 Peynirli Patlıcan Mezesi

Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın alameti farikalarından biri olan 3 peynirli patlıcanın içerisinde özel 3 farklı peynir bulunmaktadır. Tulum peyniri, Ezme peyniri ve kendimize ait özel yapım peynir, tuzlu yoğurt ile birlikte közde patlıcan, biber, salatalık, taze nane ve zeytin yağı ile birleşiyor ve ortaya enfes bir lezzet harikası çıkıyor.



Menemen

Yazın toplanan Çeşme domatesleri kavanozlanıp depolanır. Küçük küçük doğranan biberlerle birlikte domatesler, kızgın tereyağ eşliğinde lok tavalarda dağlama yöntemiyle pişirilir. Bu mis kokusu gelen lezzete isteğe göre yumurta da eklenerek sunum yapılır.



Bazlama

Herkes tarafından beyaz un ile yapılanın bilindiği ve evlerimize de ismi verilen bazlamalarımız bizde kepek unundan özel karışım un ile yapılmaktadır. Ekşi maya ile saclarda pişirilen bu lezzet kokusuyla, geçmiş hatıralarımızı da günümüze taşıyor. Günlük olarak hazırlanıyor, sıcak sıcak masalarımıza servis ediliyor.



Zeytinyağı

Çeşme Bazlama Kahvaltı masalarında siz değerli misafirlerimizi ilk karşılayan servisimiz zeytinyağıdır. Aydın yöresine ait en güzel ve doğal zeytinlerinden bizim için özel üretilmektedir. Kekik eşliğinde sunulan bu muhteşem lezzete bazlamalarla, pişilerle bana bana eşlik edeceksiniz.



Yeşil Zeytin

Soframızda Ege yöresine ait olmayan tek servisimiz yeşil zeytindir. Antakya / Hatay yöresine ait hal hal zeytinler, bahçeden toplanıyor, kurulumu bizim tarafımızdan yapılıyor. Ailecek benimseyip, sofralarımızdan eksik etmediğimiz bu zeytinleri siz misafirlerimizin masalarına da sunmayı es geçmedik.



Siyah Zeytin

Aydın Söke yöresine ait kuru sele zeytinler yine bizim için özel üretiliyor, toplanıyor. Ve yine bu zeytinlerin kurulumu da bizim tarafımızdan yapılıyor.



Bal-Kaymak

Aydın Söke’de sarı sarı açan hayit çiçeklerine ait, bizim için özel üretilen bal ve %80 manda sütü ile oluşan kaymak sofralarımızda aynı tabağı paylaşıyorlar, midelerimiz hem bayram ediyor hem de enerji patlaması yaşıyor.



Nurten Anne’nin Özel Yapım Acukası

Yine Çeşme Bazlama Kahvaltı’ya has bir lezzetle daha karşınızdayız. Nurten Annemizin acukası çok özeldir. Ermenek’ten gelen doğal domates kurusu özenle hazırlanır; yayla domatesi, nar ekşisi, biber salçası, ceviz, zeytinyağı ve taze naneyle harmanlanır ve günlük hazırlanan bu lezzet en taze haliyle sofralara sunulur.



En Az 5 Çeşit Peynir

Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın kurulduğu yıldan beri bizimle yer alan üreticilerimizden bizlere özel, içerisinde İzmir tulumu, ezine peyniri, eski Kars kaşarı, kekikli köy sepet peyniri, çeçil peynirinin yer aldığı bir peynir şöleni sofralarımızda yerini alıyor.



Söğüş Tabağı

Bu konuda çok iddialıyız. Kendi tarlalarımızdan ve üreticilerimizden Türkiye’nin en güzel domatesleri bizim kahvaltılarımıza geliyor. İzmir Çeşme’de kendi yetiştirdiğimiz ve ürettirdiğimiz dönemin en güzel domates, salatalık ve biberleri sofralarımızda yerini alıyor.  Kışın da yarı açık serada yine aynı özenle hazırlanan domatesler, dönemin en güzel domatesleri olarak sunuma hazırlanıyor.



Tereyağı

Trabzon’a misafir olarak gittiğimizde deneyimlediğimiz bu lezzeti Çeşme Bazlama Kahvaltı sofralarında görmek için kolları sıvadık. Yaylalarda yayılan ineklerin sütlerinden elde yapılan yayık tereyağının biz de en az sizin kadar müptelasıyız.



Kuruyemiş ve Meyve

Kuruyemiş olarak içerisinde dönemsel olarak ceviz, kuru dut, kuru kayısı sunulmaktadır. Yine dönemine göre çilek, kivi, mandalina, greyfurt, portakal kahvaltı tabaklarımızı renkleriyle ve vitaminleriyle süslemektedirler.



Karadut Reçel ve Çamur Peyniri

Bu ikiliyi bu zamana kadar sevmeyen çıkmadı. Birbirinden farklı iki lezzet ancak birbirine bu kadar yakışır. Tire’de bile bulunması çok zor olan, nesli tükenen, özel sütle yapılan çamur peyniri bizim için özel üretiliyor. Yine Tire’nin meşhur binlerce ağacında yetiştirilen karadut, mevsiminde toplanıp sunuma hazır hale getiriliyor. Yoksa siz hala denemediniz mi?



Sucuk

Kendi özel ürettirdiğimiz baharat ve etler, kurulduğumuzdan bu yana bize eşlik eden Kasap İsmail Efendi’nin ellerinde bir sanata dönüşüyor. Pişiyle birlikte sunulan kasap sucuğu yiyen bir yemeyen bin pişman.



Pişi

En çok sevilen lezzetlerden biri olan pişinin mayası ekşi mayanın tatlandırılmasıyla yapılıyor. İçerisine süt, kaymak, şeker, yağ ve özel karışım un ile yoğruluyor. Yoğurma ve bekleme zamanları zahmetli olan ve özen isteyen bu lezzet meşhurluğunu buradan alıyor. Kızgın yağda yağ çekmeyen pişiler puf puf şekilde tabaklarımızda yerlerini alıyor.



Gözleme

Patatesli, ıspanaklı ve peynirli olmak üzere en az üç farklı çeşidi ile Çeşme Bazlama Kahvaltı evlerinde anne elleriyle yapılan, sıcak sıcak servis edilen gözlemelerimiz tabaklarda bittikçe yenileniyor, kimse bu ikrama hayır diyemiyor.



Rize Çayı

Tüm ürünlerimizin en doğalını seçmeye özen gösterirken, çayı da ana vatanı Rize’den getirmesek olmazdı. 6 çeşit çayın karışımıyla oluşturulan yeni bir aroma, Çeşme Bazlama Kahvaltı’ya özel sunumuyla demliklerle her dem sıcak ve taze olacak şekilde sofralarınıza getiriliyor.



Muhakkak gitmenizi öneririm 😍 Doymadan kalkmayın 😍📍





İnstagram : 

@bazlama.kahvalti


.

@nurten.anne 










#kahvaltı #bazlamakahvalti #doymadankalkmakyasak #cesmebazlamakahvalti #nişantaşı #mehtapgüzeyözcan #ustalarpişiriyor #yemek #kahvaltıneredeyapılır #istanbuldakahvaltıneredeyapılır #pişi #bazlama

Hiç yorum yok: