3 Ekim 2008 Cuma

KOCAKARI PARMAĞI






:))) BU İSMİ BEN YAKIŞTIRDIM KURABİYELERİME:)İLK ÖNCE VAMPİRELLA OLSUN DEDİM AMA DAHA ÇOK KOCAKARI PARMAĞINA BENZEDİĞİ İÇİN BÖLE KALIN KALIN DEDİM ADI KOCAKARI PARMAĞI OLSUN :) AZ ÖNCE KOMŞUMUZA GÖTÜRDÜM İKRAM ETTİM AYYY BU NE EL DEDİ :) 5 PARMAK ŞEKLİNDE KOYMUŞTUM ÇOK GÜZEL DEDİ AMA BUNU NASIL YİYCEZZZ :)DEDİ.ANNEMLERDE YAPTIM BU KURABİYEYİ.ANNEMDE DED, NASIL BENZETTİN ÖYLE AYNI KOCAKARI ELİ DEDİ :).BAKALIM BAŞKA GÖRENLERİN TEPKİSİ NE OLACAK.EVDE KAYISI ÇEKİRDEĞİ VARDI TIRNAK OLARAK KAYISI ÇEKİRDEĞİ KULLANDIM UMARIM BEĞERNİRSİNİZ :)

MALZEMELER

125 GR.MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA)

125.GR.TOZ ŞEKER

2 YUMURTA (1 TANESİNİN SARISI AYRILICAK)

ALABİLDİĞİ KADAR UN

VANİLYA

BADEM YADA FİLE BADEM YADA KAYISI ÇEKİRDEĞİ

HAZIRLANIŞI

MARGARİN UN YAĞ ŞEKER YUMURTA HEPSİ KARIŞILIRILIR KULAK MEMESİ KIVAMINDA YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR.
DAHA SONRA HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINIR PARMAK ŞEKLİ VERİLİR VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.DAHA SONRA PARMAK BOĞUMLARINA 3 ER ADET BIÇAKLA İNCE ÇİZGİLER ATILIR.ÜZERLERİNE YUMURTA SARILARI SÜRÜLÜR.PARÇA UÇLARINA ÇAY KAŞIĞININ TERSİYLE BASTIRILIR VE BADEM,FİLE BADEM YADA KAYISI ÇEKİRDEĞİ İLE TIRNAK YAPILIR.
180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.BEN EN SON PARMAK UÇLARINA TIRNAKLARA YANİ :) KIRMIZI RENKLİ BÖĞÜRTLEN REÇELİ SÜRDÜM.SİZLERDE KIRMIZI RENKLİ HERHANGİ BİR REÇELLE SÜREBİLİRSİNİZ :)
AFİYET OLSUN.


2 yorum:

ROSA E OLIVIER dedi ki...

GOOD!...and for you...

"love is the one who masters all thing."

Mawlânâ Rumi.

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Thank you :)