5 Nisan 2009 Pazar

Sütlü Bazlama



1/2 paket kuru maya (1 tatlı kaşığı kadar)
2 bardak ılık süt ile maya eritilir.1 yemek kaşığı yağ,1 yemek kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir.Ve 4-5 bardak kadar un ilave edilir.(Hamur biraz ele yapışır yapışmaz arası olacak.Mayalanırken yoğunlaşıyor zaten)
1 saat mayalanmaya bırakıcaz.Daha sonra resimdeki gibi bezelere ayırıcaz ve unlanmış tezgahla 1 saat daha mayalanmaya bırakıcaz.(Üzerine nemli bir bez yada selpak örtebilirsiniz kurmasın diye)Sonra el ile yada merdane ile açıp kızgın tavada arkalı önlü ağır ağır pişiricez.(Tavaya yağ konulmayacak)Umarım beğenirsiniz..

4 yorum:

İNCİ dedi ki...

Cnm bazlamaları görünce aklıma hemen annem geldi.Bizim evde öyle çok pişerdiki.Babamda çok sever.
Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık:)

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

canım incim sağolasın canım benim..Bende ilk adapazarında satın alıp yemiştim.bi dahaki sefere normal sütle denicem.Hemde gayet doğal ve sağlıklı oluyor.teşekkürler.

İNCİ dedi ki...

Dene cnm bak bakalım hangisi daha güzel.Bende yaparsam hamur malzemelerini sormak için annemi aramayacağım senin bloğa bakmam yeterli olacak:)))

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

tamam incim en kısa zamanda :)