12 Ekim 2012 Cuma

Pamuk Peynirli Poğaça


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı  toz şeker
1 büyük aida çay bardağı sıvıyağ ( büyük çay bardağı yada yarım su bardağı )
Alabildiği kadar un ( Ele yapışmayan hamur kıvamına kadar azar azar konulur )
 İç Harcı:
100 gr.Ezine Peyniri
100 gr.Kaşar Peyniri Rendesi
Üzeri için: 1 yumurta sarısı / 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Önce Ilık süt şeker tuz ve maya konularak maya eritilir.Yumurtası ve sıvıyağı eklenir karıştırılır.Un yavaş yavaş eklenerek ele yapılmayan bir hamur elde edilir. Hamur 1 saat kadar üzeri kapatılarak mayalandırılır. ( Mümkünse sıcak bir ortamda beklesin.Tencere kapağı veya petekler gibi )
Mayalanan hamurdan ortalama 18 parça yapılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır İçerisine peynirli harçtan konulur ve yuvarlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. En son  yumurta sarısı ve yağ çırpılarak bu karışım poğaçalarımızın üzerine sürülür.Tepside mayası gelmesi beklenir ( bu aşamaya tepsi mayası diyoruz .İşlem kısa sürsün isterseniz fırını 50 dereceye ayarlayın ve fırında bekletin tepside mayası gelip hamurlar şişsin daha sonra ayarı 180 dereceye çıkartın)
Daha sonra 180 derece sıcak fırına verilir. Üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.. Afiyet Olsun :)



1 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Tariflerinize bayılıyorum. Hangisini denediysem umduğumdan iyi oldu. Poğaçalar da nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık.