31 Ekim 2012 Çarşamba

Peynirli Mahlepli Yumuşak Poğaça



Malzemeler:
3 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak üzeri için )
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket margarın
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi İçin :
Yağlı Beyaz Peynir
Üzeri için :
Ayırdığımız yumurta sarısı


Hazırlanışı:
Tüm malzemeler sırasıyla katılarak yoğurulur.Un azar azar ilave edilir.Ele yapışmayan fakat çok yumuşak bir hamur elde edilene kadar un ilavesi yapılır.
Hamur 1 saat dinlendirilir. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alınarak ve içine beyaz peynir konularak yuvarlanır ve tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Arzuya göre çörek otu ve susam eklenebilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun…



2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize emklerinize saglik mis gibi kokmustur mutfaginiz afiyetler olsun.

Unknown dedi ki...

Mahlepli poğaça hep aklımda.
Çok merak ediyorum tadını.
İlk fırsatta böle nefis bir poğaça yapmak istiyorum ben de:)
Ellerine sağlık canım.
Muhabbetle..