15 Ağustos 2013 Perşembe

Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?



Malzemeler:
500 gr.böğürtlen
1 kase Şeker ( Şeker miktarı kişiye göre değişir ,az şekerli olursa kıvamı daha sulu oluyor bilginize)
3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Öncelikle Böğürtlenleri yıkıyor ve çelik bir tencereye alıyoruz.Üzerine şekeri gezdiriyoruz.
Çok şekerli istemez ise miktar 1 su bardağı olmalıdır..Daha yoğun kıvam ıstersek 2 su bardağı toz şeker yeterlidir..
Bir kaç saat şekerde bekletiyoruz böğürtlenlerimizi..
Daha sonra ocağın altını kısık ateşte açıyoruz
30 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz..
Miktar çoğalır ise bu süre daha fazla uzayabilir.
Pişmeye yakın 3-4 damla limon sıkıyor,5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak sıcak temiz kavanozlara koyuyor,kapaklarını sıkıca kapatıyor ters çevirerek konserve yapar gibi soğutuyoruz.. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: