7 Aralık 2013 Cumartesi

Lübnan Tabbule Salatası Nasıl Yapılır ?


Ortadoğu Mutfağına Ait Bir Tarif Tabbule Salatası Yada Tabule..
Lübnanlıların yaptığı bizim ise kısır olarak adlandırdığımız,bizde salçalısı onlarda salçasızı şeklinde olan,birazda nar ile renklendirilmiş,arzuya göre cevizle süslenmiş bir salata tarifi..
Beğeneceğinizi umuyorum..
Lezzetli bir tarif..



Malzemeler:

1 su bardağı ince köftelik bulgur

4 adet kornişon turşu

1/2 demet maydanoz

2 küçük domates

4-5 dal taze nane

2 adet taze soğan ( Arzuya Göre )

1 Avuç Dereotu

3 yemek kaşığı nar ekşisi ( Kaliteli )

1 adet Ekşi Elma ( Arzuya göre eklenebilir yakışıyor,arzu edilmezse kullanmayabilirsiniz)

1/2 Limon Suyu

5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Çok Az Tuz Ve Karabiber

1 Adet Nar ( Ayıklanıp üzerine serpilir )

Hazırlanışı:

Bulgur kaynar su ile ıslatılır ve kapağı kapalı bir tencerede şişmesi beklenir.
Diğer yandan kornişon turşu,arzu edilirse ekşi elmalar ,domatesler minik minik doğranır.
Nar’lar ayıklanır,maydanoz,nane,dereotları yıkanıp ince ince kıyılır.
Şişen bulgur bir kasenin içerisine konulur.Üzerine tüm doğranmış malzemeler ilave edilerek zeytinyağı,nar ekşisi,limon suyu sos haline getirilerek salatamıza ilave edilir.. Tüm malzemeler karıştırılır.
Karışım servis tabağına alınır ve üzerine nar taneleri serpilir.En üst kısmada kıyılmış maydanozlarda eklenerek hemen servis edilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: