18 Kasım 2015 Çarşamba

Muzlu Ballı Pankek Nasıl Yapılır?

Farklı bir pankek hamuru tarifiyle geldim ve biz cok begendik…

Kesinlikle tavsiye ediyorum, denerseniz bana yazın olur mu ?


Ballı Muzlu Cevizli Pankek (15-20 adet )
Malzemeler :
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1/2 cay bardagi zeytinyagi
2 su bardağı dolusu un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 paket kabartma tozu
1 cimdik Tuz

Ara Malzemeleri:

2-3 adet muz
Ceviz ve Bal

Hazırlanışı:
Tüm hamur malzemelerini sırasıyla pütürsüz olana dek iyi çırpın.
Kızgın yapışmaz tavaya Yarım kepçe yada 1.5 yemek kaşığı kadar pankek hamuru karışımından dokun, konserve kapağı büyüklüğünde yayın ve arkalı onlu kızartın.
Kızartırken üst kısmı kurumaya basladığı anda altıda pişmiş demektir çevirin ve diğer tarafını pişirin.
Pişen ve ılınan pankeklerimizin bir tanesini servis tabagına alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu bal sürün. Üzerine 4-5 dilim muz koyun. Muzların uzerine iri parçalı ceviz serpin ve ceviz ve muzların uzerine bal gezdirin.
2. Pankekimizi koyun ve aynı işlemi uygulayın . Ve 3 katı koyun ve resimdeki gibi aynı şekilde uygularak, en son üzerine tekrar bal gezdirerek servis edin..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: