5 Mart 2008 Çarşamba

Şehriyeli Karabiberli Pirinç Pilavı


1 yemek kaşığı dolusu tel şehriyeyi kahverengi renk alana kadar arzu edildiği kadar sıvı yağda (ortalama 6-8 yemek kaşığı) kavuruyoruz.
2 su bardağı pirincimizide kısık ateşte 3-5 dk kavuruyoruz.Ve tuzunu ekliyoruz.
Pilavımız tane tane olsun diye limon suyumuzu ekliyoruz.
4 bardak suyumuzu ilave ediyoruz.. Pilavımız ilk önce harlı ateşte kaynadı,daha sonra ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişiyor...


Pilavımız suyunu çekti,Tencere veya tavanın ağzı kapalı olarak 20 dk.demlendiriyoruz... Servis tabağına aldıktan sonra üzerine arzu edildiği kadar karabiber serpiyoruz..Afiyet olsun..


Her ne kadar pilav yapımı bazılarımıza göre kolay gelsede herkes pilavı tutturamaz,hatta bazılarımız pilav yapmasını bilmez....


Malzemeler;

2 bardak yıkanmış ayıklanmış pirinç

4 bardak kaynamış su

1 yemek kaşığı tel şehriye

1 tatlı kaşığı limon suyu (yada 4-5 damla)

Tuz,Karabiber,Sıvı yağ(Arzuya göre tereyağıda eklenebilir)

Hiç yorum yok: