16 Ekim 2011 Pazar

Hindistan Cevizi Kaplamalı Truffles



Sevgili Sihirli Dokunuşlar Meltem & Melike Kardeşlerin Eks mutfak akademisi blog buluşmamız için hazırladılar.. Enfes bir lezzete sahip olan bu truff bayramlar içinde harika bir ikramlık..Hatta yapıp hediye bile götürebilirsiniz.. Biz eks mutfak akademisi bulusma sahipleri olarak çok beğendik afiyetle yedik :)) Ayrıca Meltem & Melike Kardeşler Harika Butik pasta ve kurabiyelerde yapıyorlar..İncelemenizi buradan tavsiye ederim :)) İşte Tarifi..

Malzemeler:

200 gr kuvertür bitter çikolata 
1 paket krema 

1 paket kakaolu kek (mesela dankek) 

1 su bardağı iri kıyılmış fındık (istenirse)-birazı iyi kıyılmış, birazı iyice dövülmüş olsun 
1 su bardağı çikolatalı minik granül (istenirse) 
Truffe kağıdı (İkramlık sunum için) 

HAZIRLANIŞI:

Çikolata benmari usulü eritilir. 
200 gr krema katılıp karıştırılır. (çaydanlığın üstüne yada derin bir cam kase üzerinde uygun olur) çaydanlıktaki su kaynayınca ocak kısılır. Aksi halde çikolata yanar. Tadı bozulur. 

Fındıkları (iri dövülmüş) ufalanmış kekle karıştırıp erittiğimiz çikolata ve kremaya ekliyoruz. Buzdolabında 2 saat bekletiyoruz. İlk 1 saati buzlukta bekleyecek. (ara ara karıştırıyoruz)
 Dinlendirilmiş harcımızı ceviz büyüklüğünden ufak yuvarlıyoruz, çikolatalı granüle yada hindistan cevizine bulayıp servis yapıyoruz.Afiyet Olsun..

TRUFF

3 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

nefis gorunuyor ellerine saglik canim.

Unknown dedi ki...

Bunlardan hep yapmak istedım ama kısmet olmadı,bu gunde burada görunce bende yapmalıyım dedım.görünüş çok güzel baktıkça ye benı dıyorlar ellerıne saglık, emegıne saglık.

LeylaK dedi ki...

truff hepimizn vazgeçilmezi oldu galiba :) ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...